Pagina's

zaterdag 27 maart 2010

Blauw / blue wave

Het is weer de 27e, dus blauwe zaterdag. Ik heb heel veel moeite moeten doen, maar ik heb nog wat gevonden. Maar waarschijnlijk is dit de laatste keer dat ik met de blauwe golf mee doe. Simpelweg, omdat ik niets blauws meer heb.

Eerst de blauwe viooltjes, gisteravond gekocht, vandaag worden ze geplant. In de winkel leken ze heel erg donkerblauw, maar bij ons buiten én overdag, lijken ze meer blauwpaars. Maar toch nog blauw.

Om in de tuinsferen te blijven. Deze clematis heb ik vorige week gekocht. Hij zit al in de grond, maar heeft nog geen bloemen. Daarom heb ik het label er maar bij gehangen. Dan kunnen jullie toch zien dat er echt blauwe bloemen in moeten komen. Misschien fotografeer ik die bloemen nog wel voor een van de volgende blauwe golven.

Ik blijf nog even buiten. Deze blauwe Friese klompen zijn van DH en dateren uit de tijd dat zijn moeder in Workum woonde. Inmiddels woont ze weer in Limburg. Uit die tijd stamt ook het Makkums bordje met een fierljepper. Oei, dat heeft ook blauw, dus . . .

Dit is het bordje. Er zit een beetje blauw in de rand en veel blauw in de lucht en water van de sloot. In de keuken hebben we boven de kookplaat een schouw en daar hangt het aan / op. Dé plek voor zo'n bordje vonden wij. Ik hou niet zo van dit soort borden aan de muur (en ook niet zo van Delfts blauw), maar deze heeft wel een speciaal plekje. Vanwege de herinneringen aan de vele weekendjes in Friesland bij moeder. Eigenlijk kleine vakantietjes.
In de berging, die dit jaar flink gerenoveerd gaat worden, hangt deze blauwe stoffer en blik. Ik heb ze al zo lang ik op mezelf woon, dus zo'n 20 jaar. En gebruik het regelmatig. Net zo regelmatig aai ik de blauwe borstel buiten uit, zodat ook deze haren weer netjes zijn.
Dan mijn blauw dolfijntje. Het is een gummy-achtig ding. Oorspronkelijk bedoeld als soort luchtverfrisser, maar de geur is er al lang af. Hij hangt normaal aan de sleutel van de vitrinekast. Maar daar keeg ik hem niet goed op de foto.

Dan mijn hippe tas met beetje blauw. Hij zat in mijn kerstpakket met het thema "Ik houd van Holland". Ik bewaar er op dit moment mijn verzameling haakgaren in. Maar die voorraad is flink aan het slinken. De tas is veel rood, maar toch met een blauw ruitje. Er zit een rits omheen geslingerd, zodat je hem kleiner kunt maken. Dan gaat het blauwe stuk naar binnen. Op de tweede foto zie je de achterkant, mét de rits. Ik wil nog proberen of ik het patroon na kan tekenen. Misschien maak ik hem dan nog eens in een andere stof.

En toen ik nog eens goed rondkeek zag ik Maria bovenop de kast staan. Ze is me niet opgevallen, omdat haar jurk heel lichtblauw is, maar toch blauw. Het is een antiek beeld dat via mijn tante van haar tante afkomt. En misschien nog wel een generatie (of meer) terug. Mij is altijd geleerd dat Maria een blauwe cape en een roze jurk heeft, maar deze versie vind ik ook bijzonder mooi.

En bij Maria hoort natuurlijk een Jozef. En die heb ik dan ook. Met deze foto wil ik dit blauwe blogje afsluiten. Geniet nog maar een keer goed van mijn blauw, want vermoedelijk is dit de laatste keer.

2 opmerkingen:

 1. Nou ja voor iemand die geen blauw meer heeft zie ik hier heel veel mooi blauw, leuk !!

  Ik kijk niog even rond !!;-)

  marian'ne m

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch wel aardig wat blauw!
  Ik kijk ook nog even rond, ziet er leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.