Pagina's

maandag 8 maart 2010

Proudly present: . . .

Bij deze titel denk je natuurlijk meteen aan de Oscar-uitreiking. Die was afgelopen nacht. Een van mijn favoriete actrices, Sandra Bullock, won de Oscar voor beste actrice in "The Blind Slice". Daarin speelt ze een rijke vrouw die een dakloze helpt om een sportcarrière op te bouwen. Grappig, want een dag eerder kreeg ze een Razzie, de Oscar voor de slechtste actrice. Deze laatste nam ze ook persoonlijk in ontvangst met veel humor.

In deze blog stel ik jullie voor aan onze nieuwe huisgenoot. Maar laat me bij het begin beginnen. Bij de laatste blauwe golf (alweer meer dan een week geleden) liet ik blauwe stofjes zien op mijn blog. Als je nog eens wilt kijken, klik dan hier. Die stofjes lagen te wachten op de grote schaar om wat van te maken. Maar ik moest ze afgelopen week teleurstellen en terug in de doos doen. Dit weekend vond ik dat ik wat tijd voor mezelf verdiend heb, het was zo'n hectische week. En daar kwamen de lapjes weer tevoorschijn. En dit heb ik er mee gedaan.Proudly present Katrien de Hippe Kip

Een tijdje terug kocht ik bij Bep het patroontje voor deze kip. Mét stofjes. Maar ik durfde niet zo goed in de stofjes te knippen. En er waren niet genoeg verschillende stofjes naar mijn zin. Ik ga er nog een paar bij zoeken. Dus heb ik de kip nu van mijn Hollandse stofjes gemaakt. Katrien is helemaal klaar voor Koninginnedag, alleen nog een oranje strik in het haar. En die strik ligt ook al klaar voor haar.

Waar ik niet zo tevreden over ben zijn de ogen. Het patroon zegt dat deze geborduurd moeten worden, maar ik dacht dat een zwarte kraal ook leuk was. Kippen hebben toch van die kraaloogjes, nu beter kan dan niet.

Maar deze kraal is echt te klein voor Katrien. Die gaat er dus weer af. Ik ben nog aan het twijfelen of ik Katrien blauwe ogen geef in het stofje van haar voeten. Of ik een grotere kraal probeer te krijgen.
Op bovenstaande foto zie je ook nog dat ik de kraal met wit garen er op heb gezet. Hiermee wilde ik graag de reflectie van het licht in de ogen weergeven. Inmiddels heb ik dat garen al zwart gekleurd, om te kijken of de ogen dan beter naar voren kwamen. Dat is al beter, maar dat is het ook nog niet helemaal. Er komt dus nog een operatie aan Katriens ogen.

Maar wat vinden jullie van Katrien? Is ze niet geweldig hip? Ik wil nog een paar maatjes maken in dezelfde stoffen, maar dan andere combinaties. Bv. een rood lijf en een blauw lijf. Maar dat zal ook nog even moeten wachten, deze week wordt ook weer een drukke week.

3 opmerkingen:

 1. Ik vind Katrien geweldig!! Haar naam ook trouwens!
  Ben benieuwd naar de volgende Katrientjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Birgitte, een echte Hollandse Hippe kip! Leuk gemaakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Brigitte, Katrien is een schatje! Erg leuk Hollandse stofjes. Heb je al een keuze kunnen maken voor je LIBquilt? kijk eens op deze site http://lifeisbeautifulbom.wordpress.com/show-n-tell/ er staat ook een link op mijn blog onder Life is Beautiful, als je er ook bij wilt staan laat dan een berichtje achter of mail me even! Groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.