Pagina's

woensdag 5 januari 2011

Tja,

dan is er eindelijk het nieuwe jaar, maar dan is er geen inspiratie om over te schrijven. Dus was het even stil hier. Inspiratie is er nog steeds niet zo. Ik heb nog een week vakantie (we kregen pas op 1e kerstdag vakantie), en en wel druk doende met van alles en nog wat.


Toch wilde ik even een teken van leven geven. Maar eerst mijn nieuwjaarswens. Dank je wel voor alle lieve reacties wensen. En natuurlijk wens ik jullie weer een spetterend en creatief 2011. Vol liefde en gezondheid.De foto is wat wazig. Het toestel stond nog in de close-up stand.
De foto kan niet op nieuw genomen worden, want de krans is al afgebroken.

De krans, eigenlijk is het een gewone tenen krans, maar daarin heb ik al mijn ontvangen kerstkaarten gestoken. Hij hangt boven de haard en staat zo gezellig. De eerste kaart erin zag nog heel raar uit, maar naarmate er meer kaarten kwamen werd het steeds gezelliger. De zelfgemaakte kaarten of de fotokaarten heb ik er niet in gestoken. Dat vond ik jammer. Ze worden namelijk iets gevouwen doordat je ze tussen de tenen klemt. En juist die kaarten bewaar ik altijd, dus kregen die een apart plaatsje. 


Onze alternatieve kerstboom. Omdat ik zo laat vakantie kreeg, hebben we geen gewone kerstboom gehad dit jaar. Deze ijzeren boom was oorspronkelijk in zilver en door mij goud gespoten. Die kleur vind ik warmer. Mijn tante (die van dequiltstofjes) had er eentje. En zij had er allemaal quiltitempjes inhangen. Zag iedere kerst echt prachtig uit.
Ik wilde ook zo´ boom, maar ko er gee vide. Tot ik midde i de zomer (het was meer da 30 grade) bij een opheffigsverkoop in een wikel in het dorp deze boom tegen kwam. Zij hadden hem als displayobject gebruikt. Hij mocht mee voor 25 gulden. Dus liep ik hartje zomer met een zware kerstboom door het dorp te sjouwen. En een commetaar dat ik kreeg! Maar ik had hem.

Ik heb de boom goud gespoten en er komen alleen gouden, bronzen, bruine of rode spullen in te hangen. De groene kerstboompjes zijn verstekelingen die er nog uit moeten. Ieder jaar komt er wel wat meer erin. En zo wordt de boom ieder jaar voller. En mooier natuurlijk.

Onderin de bak liggen goudkleurige ballen, en daartussen lampjes. Als die aangaan, verlichten ze de boom erboven. Dat geeft een licht en dat ziet er echt leuk uit. Wacht een foto met de lampjes aan.


Overigens is deze boom erg handig. Want na de kerst pak ik hem zó op en breng hem zó (met spul en al) naar de zolder. Volgend jaar is hij weer zó aan te pakken. Optuigen en aftuigen (wat een naar woord) hoeft gewoon niet.
.

9 opmerkingen:

 1. lovely tree and great wreath idea...thank you for sharing

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie boom en ik kan me voorstellen dat hij ieder jaar voller en mooier wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een originele boom, ziet er erg mooi uit,je hebt in iedergeval geen last van vallende naalden, erg leuk idee. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen slecht idee Bietje, zo'n alternatieve kerstboom.
  Nog een fijne dag ... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gave boom zo joh!! Enne ... dat van die inspiratie, komt vanzelf weer hoor! Mooie avond verder, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hihihi heel geinige kerstboom, ik hou wel van zulke vreemde dingen!
  lieve groet en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is geweldig je boom!! Ik heb me net helemaal slap gelachen om de woordspeling op en af tuigen! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een grappige boom, ook de kaarten in de krans is een leuk idee

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg leuke en creatieve kerstboom Birgitte en dat gebrek aan inspiratie begrijp ik heel goed. Gelukkig 2011 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.