Pagina's

vrijdag 3 juni 2011

Afkoeling

Volgens de TV zou het vandaag wel eens tropisch warm kunnen worden. Dus had ik gedacht om jullie wat virtuele afkoeling te geven. Het eerste deel van de Christmas Fun heb ik nog niet laten zien, althans niet af. Hier ligt ie in het morgenzonnetje te glimmen. Kijk maar naar de schittering in het schaartje en de slagschaduwen. De zon stond nog laag.


De Ohiosterretjes waren wel erg klein, maar wel heel leuk om te maken. Ze zaten meteen goed in elkaar. Alleen tegen elkaar ging het scheef, dat is dus opnieuw gemaakt.


Op het patroon waren de twee achterste ginger-mennekes alletwee gestitcht. Maar dan zou de stitch-lijn van het rechtse menneke over de tafel lopen. En dat vond ik zo raar. Dus is dat menneke van stof geworden. En zijn er drie verschillende op de tafel. Ik zie nu wel dat ik nog een lijntje rond de erg witte tafel moet stitchen. Dan valt die meer op.


Zijn jullie al wat afgekoeld, of is er nog wat extra verkoeling nodig? Ja, oke, dan laat ik jullie ook de sneeuwman van deel 2 alvast zien. Parmantig houdt hij zijn paraplu vast om zo de vele sneeuwvlokken te trotseren.


Ik zag pas veel later dat ik de festonsteek rondom de sneeuwman eigenlijk binnenstebuiten gemaakt heb. Omdat ik het zo'n grappig gezicht vind, laat ik het gewoon zo. Wel heb ik een extra (1 draads) stitchlijntje buitenom gemaakt. Dan valt de sneeuwpop wat meer op tegen de creme achtergrond. Zien jullie ook dat de Franse knoopjes echt geen geheimen meer hebben voor mij? Om er flinke sneeuwvlokken van te maken, is de draad 3 x om de naald geslagen.


Tja, omdat ik niet wil dat jullie nu virtuele bevriezingsverschijnselen krijgen, sluit ik af met wat hartverwarmends. In het tweede blok komen nog twee ohio-sterretjes én twee gepatchte hartjes. En die laatste zijn ook al af. Kijk eens hoe schattig.


Ik heb het middelste (of bovenste) hart expres met een witte draad nogal grof erop gezet. Vond het effect erg leuk. Dat is duidelijk een patch. Het onderste hart is met een festonsteek vastgezet. Deze keer wel goed en niet binnenstebuiten. Voor deze Christmas Fun gebruikte ik voor de eerste keer Fray Check (goed geschreven?). En dat is me heel goed bevallen. Het stukje stof rafelt niet meer, bovendien is het wat steviger geworden, zodat het beter te hanteren is. En als noviteit heb ik de lijmpen gebruikt. Mmmmm, daar ben ik nog niet zo heel tevreden over. Tijdens het vastzetten, bleef het stukje stof niet goed vastzitten. Doe ik wat fout?
.


6 opmerkingen:

 1. Ze zijn beide erg leuk geworden. Het is een erg leuke BOM.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waaaaaaah........wat zijn ze mooi geworden! ik ben door alle jaargetijden geweest en heb het nu weer lekker warm:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja afgekoeld , merci !
  Knap werk geleverd Bietje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie je wel..., ik wist dat ik ergens van die leuke patchworkhartjes had gezien. In een eerder bericht zag ik de hartjes van de bovenste foto.
  Tja, vind je het gek dat ik dan gek van hartjes ben als er zoveel moois voorbij komt...
  De zakjes zijn ook leuk, Brigitte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha brigitte!
  leuk als je eens een keertje komt vilten, maar pas op: vilten werkt verslavend!
  ik ga woensdag op vakantie en kom 26 juni naar huis, dan kunnen we daarna een keertje afspreken. in je vakantie of op een vrije dag, ik hoor het wel.oh ja en ik kan niet op woensdag, want dan pas ik op:)
  fijn weekend en tot.....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.