Pagina's

dinsdag 14 juni 2011

God Jul

De patronen van van Inga Palmgren zijn geweldig mooi. De laatste dagen heb ik dan ook ijverig verder gewerkt aan mijn God Jul uit 1974. Gisteravond zag het er zo uit.


De voorstelling wordt steeds duidelijker. Drie kinderen zijn kerstkoekjes aan het maken. Het rechtse meisje is eigenlijk nog te klein, maar mag meekijken. Ze snoept stiekem een koekje op. Pas gebakken en nog warm zijn ze echt het lekkerste.
Het middelste meisje is op de rode cirkel deeg aan het uitrollen. De rode cirkel is de lap deeg. De witte balk daaroven, de deegroller. Zij is het oudste en houdt de overige twee goed in de gaten.
De linker is een jongen. Hij steekt het deeg uit. Zij arm is nog net te zien. Maar hoe hard hij al gewerkt heeft, is nog niet te zien. Dat komt nog.

Ik gebruik DMC rood nummer 815. Dat is een flinke rode kleur, maar niet zo verblindend. Prima kleur voor deze kerstwerkjes. Ik werk ook altijd van rechts naar links. Anders kom ik in de knoop met mijn handen. Hier is er nog een ander voordeel. Ik houd dan niet het rood in handen. Handen zweten altijd wel een beetje en het risico bestaat dan dat het rood afgeeft. Of erger weer op een ander, wit stuk, borduurlinnen terecht komt. En natuurlijk juist waar ik het dan niet wil hebben.

8 opmerkingen:

 1. Wat word hij mooi Brigitte, je bent er echt meteen mee aan de slag gegaan.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, thats a wonderful stichery. please can you tell me where I can get the templates?
  wish you much fun with this work
  mg elfriede

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat heb jij hard gewerkt zeg, hij wordt nu al prachtig.
  Als je met dit tempo dooorgaat is hij eind van de week af ;-)

  groetjes - Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, je bent al veel verder dan ik ..... Het wordt wel een ontzettend leuk plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb jij al veel geborduurd!! Ik begin nu ik 'm meer af zie te begrijpen waarom me 'm zo graag wilde maken!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Your progress ist wonderful! I will start my design by Inga Palmgren in a few months (in the meantime, I have lots of other projects) - but punctually for Christmas I would like to have finished my design (3 wise men). I will follow your progress! :o)

  Best wishes
  Cathi

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.