Pagina's

zaterdag 4 juni 2011

Meebreideken

Hebben jullie na het weer van gisteren nog wat extra warmte nodig? Het wordt vandaag immers weer wat warmer. Ja, lees dan verder, nee, dan kun je beter wat anders doen (geintje).

Vandaag laat ik jullie maar liefst drie delen van de meebreideken zien. Ja, ik ben druk bezig geweest de afgelopen tijd, ondanks dat jullie mij niet veel gehoord of gezien hebben. 


Zoals eerder verteld brei ik met Elisaeth mee met haar deken. Op haar blog staan de patroontjes. Zij wil 25 blokken maken, ik wil er meer maken. Dus ben ik op zoek gegaan naar meer blokken, maar ik weet niet meer welke site !!! Zodra ik er achter ben, zal ik die hier netjes noemen. Ere wie ere toekomt. Dit blok is daar van.


Er komt geen kabelnaald aan te pas. Het is gewoon een kwestie van minderen en meerderen door omslagen. Het patroon vond ik niet moeilijk. Want na een paar naalden kende ik het uit mijn hoofd en kon ik het gewoon 'op zicht' breien.


Deze kabels zijn een patroon van Elisabeth. Kabels!!! Jawel, ik heb kabels gebreid, ondanks dat ik geen kabelnaald heb. Eerst probeerde ik het met een tandenstoker (tip van een lezer), maar die bleef erg haken. Iemand anders gaf met de gouden tip om gewoon een haaknaald als kabelnaald te pakken. (hartelijk dank) En ja dat werkt ook. De steken blijven nu niet steken (let op de woordspeling). Je moet nu wel goed opletten dat ze niet van de naald afglijden. In een echte kabelnaald zit een slag, waar de steken op blijven hangen. Maar ja, ik ben nog steeds niet in de handwerkwinkel geweest. Komt nog wel, en met die haaknaald lukt het ook. Dan nog een close-upje.


Het patroon vind je hier.

Het onderstaande patroon vond ik erg mooi. Ook van de site, die ik niet meer kan vinden. Hier moet je ook goed uitkijken in welke toer je bezig bent, fouten zie je erg goed. Dat ondervond ik ook....
Het trekt wat naar binnen, maar ik ga alle delen nog nat maken en dan opspannen. Hopenlijk trekt het dan recht.


Close-upje. De rechter-zijkant ligt er omgekruld achter. Het wilde niet goed blijven liggen. Zelfs niet even voor de foto. Het patroon is gelukkig wel goed te zien.


Geniet nog van de warme dag. Morgen wordt het (gelukkig) weer wat koeler. Alles boven de 25 graden Celsius vind ik in nederland te warm. Ik word langzamer en krijg lang niet zo veel gedaan.
.

4 opmerkingen:

 1. ze zien er prachtig uit. komen mij ook een beetje bekend voor, als je even bij mij onder label breien kijkt zie je denk ik meer blokken. wil wel voor je kijken of ik de patronen nog kan vinden voor je als je interesse hebt. fijn weekend groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blokken ! Plezant hé !

  Seg Bietje heb je ni ergens een HELE grote veiligheidsspeld (ca 8 cm) liggen ?
  Ik gebruikte in een vorig leven bij het kabel-breien een stekenhouder ( soort veiligheidsspeld ) en die gebruik ik nog want ik heb dus nog steeds geen kabelnaald. En het gaat hiermee ook hoor.
  Zo'n stekenhouder dient om de steken aan de hals (bvb) ff op wacht te zetten.
  Gewoon maar een tipje :) doei !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het toch zó leuk, misschien dat ik van de winter ook ga beginnen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. luisterend naar Summertime heb ik genoten van de meloenen: geweldig, wat zijn sommigen toch onwijs creatief!!!
  afgelopen.....jammer.....Summertime bedoel ik.
  Maar ik schrijf nog even door want ik vind je blokken leuk, ga ze opslaan!!! Ik ben zelf bezig met de Groninger Meebreideken, maar dat ligt wat stil!!! Als je daarvan blokken wilt, meld je maar, dan hevel ik ze naar je over!!
  Groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.