Pagina's

donderdag 9 juni 2011

borduren in gevangenschap

Een van de onderwerpen in Eenvandaag van gisteren was de tentoonstelling in het Verzetsmuseum "borduren in gevangenschap". Lees hier meer over de uitzending.

Het verzetsmuseum in Amsterdam heeft deze tentoonstelling georganiseerd. Ze loopt van 10 juni 2011 tot en met 11 maart 2012. Lijkt me de moeite waard.

In de uitzending op TV werd verteld dat de vrouwen de naald moesten verstoppen. Maar waar? Het leek dat de plek in de muis van je hand, onder de eeltplek aldaar, een prima plek was. Deed amper pijn en werd niet ontdekt....


Werk van Titia Gorter, die in het 'Oranjehotel' in Scheveningen gevangen zat. Foto geleend van het verzetsmuseum. Klik er op om de schitterende details goed te kunnen zien.
.

8 opmerkingen:

 1. Dat is indrukwekkend........!
  Ik moet er niet aan denken om op die manier een naald te verstoppen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de uitzending helaas niet gezien, maar zal er vanmiddag uit mijn werk er eens naar kijken bij programma gemist, interessant stukje borduur geschiedenis. Leuk dat je ons er op attent maakt en er over schrijft op je blog.
  Dank je wel! grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit verdient echt een ereplaats!! gr.margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dank je wel voor je verhaal, ik ga op uitzending gemist kijken!
  en brr, je naald in je hand verstopt, onvoorstelbaar!1!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook even op uitzending gemist kijken!

  Wat ik je nog wilde vertellen Bietje... De Thee tante is een gratis patroon van de witte engel, ik heb de mijne iets aangepast (iets groter, vakje meer en andere manier van in elkaar zetten/afwerking) Anyway...hier is het patroon:
  http://www.dewitteengelpatronenservice.nl/theevrouwtje


  Groetjes,
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zeer mooie blog heb je, doe zo voort.

  Prachtige dingen maak je ;)

  Mvg Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je de herkomst wist van het "hartjesborduurstofje"...; ik ben nu best benieuwd naar wat de eigenlijke bedoeling was. Opvullen met een bepaalde borduursteek?
  Als je het zou kunnen achterhalen, dan vind ik het erg leuk om te weten!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WoW.. vol bewondering heb ik het werk zitten bekijken. Met in het achterhoofd de naald in de handpalm.. Wat een prachtig doek!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.