Pagina's

woensdag 11 augustus 2010

Oplossing / Answer

Toch nog 8 mensen hebben een poging gewaagd om de oplossing te bedenken.
Still 8 people took a chance to find the right answer.

De echte liefhebbers hebben het ongetwijfeld meteen herkend. Prinsessengebak uit Zweden. Jaimie had het helemaal goed.
Afgelopen zaterdag waren we bij het Zweedse warenhuis voor een keukenkastje voor de bijkeuken. Ik wist dat ze ook een kleine supermarkt hadden met Zweedse producten en wilde daar ook even kijken. Tot mijn grote verrassing zie ik daar Prinsessegebak in de koeling liggen. Daar had ik al zoveel over gehoord, alleen lekkere berichten. Dus dat kon ik niet laten liggen. Gistermorgen heb ik heel voorzichtig een gebakje uit de doos gehaald, op een schoteltje gelegd, en toegekeken hoe het ontdooide. Bij een lekker kopje thee is het daarna heerlijk verorberd. En lekker was het, alle berichten hierover klopten tot op de laatste letter.
Het past precies in het middelste rondje van mijn Blauw Saks bord
It fits right in the middle circle of my Blue Saks

The real fans did recognize it immedeatly. Princesscake from Sweden. Jaimie got it right.
Last Saturday we were in the big Swedish shop to buy a cubboard for the utility room. I knew they had a little supermarket and showed in. To my big surprise I say this cake in the cooling. I heard so much tasty things about it, I could not resist it.
Yesterday morning I took one out of the fridge very carefully, put it nicely on a disk, and I watched how it defrosted. With a nice cup of thea I enjoyed it. And it was jummy, all the stories about the taste were absolutely right.
Ik kocht er ook wat van die overheerlijke vanillesaus en een worstje van rendiervlees. Dit laatste uit nieuwsgierigheid, ik heb nooit rendiervlees gegeten en ben benieuwd naar de smaak. En ja, we zijn geen vegetariërs.
I also bought some of the delicious vanilla sauce and a little sausage of reindeer meat. The last one out of curiousity, I never ate reindeermeat and am curious how it tastes. And yes, we are meateaters.

9 opmerkingen:

 1. Ik had gisteren niet gereageerd, maar het moest gebak zijn, ik schijn daar een neus voor te hebben, kan het ook niet weerstaan als het voor mijn neus staat. Op deze manier lukt het wel.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Bietje! Ik kom niet zo vaak bij Ikea, maar zal de volgende keer langs de kleine supermarkt gaan om dit lekkers te kopen.
  Rendiervlees heb ik nog nooit gehad, maar venison wel, dat is herte vlees uit Schotland, heerlijk! Op de Highland games krijg je er zelfs burgers van!
  Groetjes en tot.....
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Birgitte,

  Hihi, ik dacht dat ik het herkende, awel maar die lekkere verhalen kregen wij in de rij aan het ikea-restaurant ook te horen, dus ik en mijn mama zo een gebakje, de helft gedaan, en geen van ons beide luste het eigenlijk, wel het cappuccinogebakje daar, dat vinden we wel lekker, dus smaak is persoonlijk hé.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @bietje: Dat heb je goed gezien! Inderdaad zijn het gewone kralen, stripjes binnenband en vilten kraaltjes. Ik kan je wel doorgeven hoe je de vilten kraaltjes maakt, kun je zelf een keertje aan de slag.
  Groetjes en tot....Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had wel gemerkt dat het op het gebakje uit Ikea leek maar ik wist nie dat je het er ook kon kopen ( ons Jaimie zie me dit dus gisteren) en alleen maar ter plaatse verorberen.
  Dus ik dacht,..mm Bietje heeft iets gebakken met 1 en ander op.
  Mis poes ! hihi... allee het bijzonderste is dat het gesmaakt heeft nietwaar!?
  Tot een volgende .. Susie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk gebakje, hè? Wij waren, samen met dochter en schoonzoon, zaterdag ook bij een Ikea in het land, we hadden een bureau, stoel en kastje nodig.
  Wat is het toch een heerlijke winkel! Ik ben er echt altijd uren bezig....... Super!
  Mooie dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben nog nooit bij IKEA geweest Birgitte...misschien deinsen nu velen terug zo van hoe kan dat nou...maar het is waar.. en heb het gebakje nog niet gezien en gegeten...schijnt een toppertje te zijn ook...
  De worst heb ik ook nog nooit gegeten...ben benieuwd...eet smakelijk alvast
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kan toch het recept vertalen door google translate.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nu moet ik dus ook naar Ikea. Al was het alleen voor het gebak. Ik hoor wel hoe die worst smaakte.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.