Pagina's

vrijdag 13 augustus 2010

Vragen / Questions

Wilma, hartelijk dank voor de link naar het recept. Ik ga het zeker maken. En Balsemien, bedankt voor het recept op je blog zetten. Ik heb me (bijna) suf gezocht, maar nooit gedacht dat ik het op jouw blog moest zoeken.
Op diverse blogs las ik dat mensen problemen hadden met internet. Zelf had ik er (gelukkig) geen last van. Tot gisteren. Mensenkinder wat heb ik zitten balen. Eerst was alles zoooo traag, en toen werd ik er iedere keer uitgekieperd, en alsof dat niet genoeg was, liep daarna alles vast, keer op keer. Dus ben ik gestopt achter de computer en kregen jullie geen berichtje. Verspreid over de dag heb ik nog een paar keer geprobeerd om te bloggen en andere blogs te lezen. Soms lukte het even, maar meestal ging het na een paar minuten fout.
On several blog I read about computer- and internetproblems. Yesterday I had the same. Everything was sooooooo slow, and then I was kicked of the internet. So I stopped and you didn't get a blog from me yesterday. During the day I tried some more times. Sometimes I was succesful, but mosttimes it went wrong after some minutes.

Dit wordt niet het blogje dat ik gisteren wilde schrijven, dat komt nog. Maar ik wilde jullie raad vragen. Gisteren waren we in Venlo. Daar waren de gordijnen in de reclame. Stof kopen en gratis maken, compleet met band en haakjes. In de folder stond een soort suede stof voor nog geen 10 euro. Daar kan ik het zelf natuurlijk niet voor doen. Dus naar Venlo. Het was een flinke tijd geleden dat ik er was, dus was ik stomverbaasd dat er een zaal met de naam Hobbywereld tegenover lag. Uiteraard ben ik even naar binnen geweest. Mensen, mensen wat een grote winkel, en wat een leuke spullen. DH zei al meteen "Dit is niet de laatste keer dat je hier bent." Nee, zeker niet. Voor allerlei hobbys had je daar de spullen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Twee wil ik wel noemen: 1 - taarten bakken. De spuitmondjes en taartversieringen stonden in een apart rek tussen de scrapbooking spullen. Grappig.
Yesterday we were in Venlo. I discovered a new shop: Hobbywereld (Hobbyworld). Girls, girls, that was a huge store filled with only craftingnecesarities. DH predicted that this was not the last time I entered the shop. He is right, I will return. For all kinds of hobbies they had the tools and stuff. Two I like to mention. Baking cakes. I did not expected this hobby in a craftstore like this. The baking tools were right next to the scrapbooking stuff. Funny.

VRAAG 1
En op de bovenverdieping hadden ze garen en stof. Niet echt quiltstoffen, helaas. (ik ben nog steeds op zoek naar een zaak waar ze quilstoffen verkopen in de buurt van Venlo). 
Ze verkopen er ook naaimachines. Ze zijn dealer voor Ricken. Ricken zit meer in het westen van het land. Daar komen ook quilters vandaan. Ik wil graag jullie mening horen over deze firma qua prijs, service, etc. Kunnen jullie me meer vertellen? Ik moet nl. nog een nieuwe naaimachine. Ik heb nog zo'n goedkoop basisgeval, waarvan ik overigens het pedaal nog niet gevonden heb.
On the top floor they had yarn and fabric (I am still looking for a shop with quiltfabric round Venlo). But they sell sewingmachines as well. They are dealer for Ricken. The Rickenstores are more in West-Netherlands. I would like to know you opinion about this dealer about price, service, etc. Who can tell me more? I need a new sewing machine. Mine is a very old and cheap, basic thing. Of which I lost the foot/pedal (don't know the right word).

VRAAG 2
Deze vraag heb ik al eens eerder gesteld. Ik rommel nog niet zo lang met stofjes. Nu ik toch een nieuwe machine wil, vraag ik me af aan welke eisen ze moet voldoen. Eentje weet ik al, een voetje van 0,5 inch. Maar voor de rest.
- welke steken moeten er minimaal opzitten?
- ik heb wat gelezen over boven- en ondertransport. Wat is het verschil en waarom is dat belangrijk?
- welke accessoires zijn belangrijk om er bij te hebben? Welke gebruiken jullie vaak?
- welk merk hebben jullie (gehad) (en type)? En wat zijn jullie ervaringen daarmee?
- etc. etc
I don't work with fabric for a long time. And for a new sewing machine I wonder what the requirements should be. One I know, a 0,5 inch foot. But the rest?
- which stitches?
- what kind of accessories are important? Which one do you use a lot?
- what brand do you have (and type)? What are your expierences with that?
- etc, etc.

Verder weet ik ook dat ik niet echt op de machine ga borduren, dus dat hoeft er niet op/bij te zitten.
Flink veel vragen, maar ik hoop dat jullie massaal ze gaan beantwoorden. Je hoeft ze niet allemaal te beantwoorden, maar met een paar antwoorden ben ik al blij. Bij deze ook een uitnodiging naar al die lezers die zich normaal niet bekend maken. Je mag ook anoniem reageren, of een e-mail sturen. Ik wil echt graag antwoorden.
I am not going to embroider with the machine, so I don't need that on it.
Well a lot questions, but I sincerely hope that you all will answer them. You don't have to answer all the questions, but I like some answers. I invite my anonymous readers to give me a reaction. You can react anonym, or send met an e-mail. I really like to receive anwers.

DANKJEWEL / THANK YOU VERY MUCH
.

9 opmerkingen:

 1. Hallo Birgitte,

  Ik en mijn mama hebben een singer, niet dat we daar nu veel mee doen hoor, maar hopelijk binnenkort terug poppenkleren maken hé, maar ik heb ook in een goede machinewinkel gestaan en daar zeiden ze zelf dat een singer al genoeg kan en dat al die siersteken op een andere machine eigenlijk overbodig zijn, dat je recht en zigzag en achetruit het meeste gebruikt en dat kan mijn singer ook, dus voor mij geen nieuw.
  weet niet of dit nuttig was voor je, hihi, dat is enkel wat ik weet van machines, hihi.

  groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je eerst informeert voordat je een machine koopt, hoor! Ik ben er wel eens de fout mee in gegaan door te luisteren naar een over-enthousiaste verkoper......
  Maar goed: eigenlijk vind ik de Pfaff en de Bernina de beste quilt-naaimachines.
  Een boven- en ondertransport kan een heel goede hulp zijn bij het gelijktijdig meenemen van de boven- en onderlaag, van zowel dunne als dikke stoffen (geldt vooral voor het gewone naaien.)
  Voor het machine-quilten heb je dat niet nodig en zowel de Pfaff als de Bernina hebben een goed quilt-programma.
  Eigenlijk zou je niet een machine hoeven te hebben met een enorm aantal steken, maar zeker een paar sier-steken is wel heel leuk!
  Verder is een kwart inch-voetje erg handig, omdat de engelse naden altijd aangegeven worden in een kwart inch.
  Een groter werkplateau (zowel de Pfaff als de Bernina heeft die en kun je er soms wel bijbedingen.... :) ....) is wel erg handig.
  Zelf heb ik de Bernina Aurora 440 en die heeft ook zo'n groot werkblad. Nou, het is echt heel handig!
  En als je een machine koopt, zeker één van deze, mag je altijd proefnaaien. En ik heb zelfs gehad dat als ze mij niet beviel ik haar twee weken mocht proberen en zelfs terugbrengen. (misschien wel goed om zulke dingen te bespreken met de winkel..)
  Ik heb twee lessen gehad van de winkel; een les met uitleg over de machine en een naailes met de diverse programma's.
  Wat betreft de firma Ricken. Ik ken ze zelf niet, misschien een ander wel. Maar je zou prijsvergelijken kunnen doen via internet.
  Mijn machine heb ik gekocht bij de firma Bennink in Almelo. Zij staan ook op internet en zijn best bereid om over prijzen te spreken... ;))
  Heel veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Birgitte, zelf heb ik een Pfaff quiltexpression 4.0 vorig jaar aangeschaft.dit is al denk ik mijn 4e pfaff in denk ik 45 jaar (ben vroeg begonnen hihi) heb daar nooit klachten over gehad, als je gewoon de basis steken hebt en diverse voetjes en inderdaad een aanschuiftafel, (dat werkt perfekt) heb je alles. Gewoon naar een goede naaimachinezaak gaan, en diverse machines uitproberen, en er valt altijd wel iets af te dingen,een gratis aanschuiftafel of iets anders, en altijd vragen of er ook les/uitleg gegeven kan worden ook nadat je de machine hebt aangeschaft.Weet geen goede naaimachinezaak in jouw regio, maar misschien komt er nog een reaktie voor je binnen.
  succes met nadenken.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Birgitte, ik heb een Bernina aurora 440 QE (quilters Edition) een fijne machine met grote quilttafel. Het boventransport zit er los bij. Ik heb hem gekocht bij Rijkers in Veghel, die goede service verleent, de laatste keer dat ik er kwam voor een service beurt heb ik nog wat garens en ander spul gekocht, achteraf kwam ik er achter dat de kosten voor de beurt niet waren berekend. De losse voetjes voor de Bernina zijn wel prijzig, maar ze zijn van goede kwaliteit. Heel fijn is het BSR systeem, daarmee kan je met de vrije hand quilten, lees tekenen met je naald. Daarvoor moet je het ondertransport laten zakken en de naald druk bijna op nul zetten, ideaal, zeker wanneer je het met de sensorvoet gebruikt. Dit is een voet met een sensor die er voor zorgt dat de machine pas naait als je de stof beweegt, je pedaal kun je dan afkoppelen. De firma Ricken ken ik niet, ik woon in Arnhem. Ik wens je veel succes met het aanschaffen van een nieuwe machine, of tweede hands, doe niets overhaast en win informatie in. Kijk bijvoorbeeld op de sites van de diverse naaimachine merken.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Birgitte, leuke winkel he ? wij hebben hem hier ook in Almere !! Ik heb een paar maanden de Janome 6600 bij Ricken gekocht (ik had veel ruzie met de Husqvarna Sapphire); ook een fijn machientje en daar is de 7700 al weer voor in de plaats gekomen. Ik had het geluk dat er een demodag was en de oude heer Ricken zelf in de winkel stond; personeel van HW zelf weet niet zoveel van de machines .... verder heb ik nog geen ervaring met Ricken; het nadeel is dat je je machine wel een poosje kwijt bent als je hem weg moet brengen ....... groetjes Mary
  www.mariax.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een Pfaff met IDT en kan ook het ondertransport uitschakelen, een kwart inc voetje heb ik ook erg handig. Ik heb een pfaff omdat ik helemaal Pfaff fan ben prima machine, dit is mijn derde in 35 jaar en ook ik ben erg vroeg begonnen met naaien. De winkel ken ik niet dus daar kan ik je niets over vertellen. Wat ik wel altijd doe is proberen er iets bij te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb mijn nieuwste machine gekocht in Blerick bij Rutten en mijn oudere machine is bij hun in onderhoud, geweldige service prettige uitleg en goede les. veel succes met de beslissing (ze hebben een eigen site daar kun je zien dat ze verschillende merken verkopen)
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Birgitte,

  Na 18 jaar een Husqvarna te hebben gehad, ben ik overgestapt op een Bernina Aurora.
  Het ligt er een beetje aan wat je met je machine wil gaan doen. Wil je alleen patchwork doen, dan is een machine zonder poespas vaak al genoeg en een 1/4" naaivoetje (voor je engelse patronen). Wil je een grote quilt gaan doorquilten dan kun je het beste een boventransport erbij hebben. Bij de Bernina kun je deze er los opklikken, bij andere machines zit het er standaard op. Dit boventransport zorgt ervoor dat je 2 lagen stof gelijk op elkaar stikt en je niet op het eind een stukje van de 1 overhoudt. Vooral bij grotere quilts krijg je dan een mooier effect.
  Volgens mij kun je bij bijna alle naaimachines het ondertransport uitzetten. Wil je vrij machinaal quilten dan heb je nog een stopvoetjes nodig. De Bernina heeft nog het BSR systeem, maar ik gebruik het niet altijd. Vrij machinaal quilten is vooral veel oefenen.
  Let er verder op welke machinevoetjes er gratis bij zitten.

  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Bietje! Wat een lange vragen! Nou, ik kan je laten weten dat ik een Brother naaimachine heb en die doet het supergoed!, Ik kan alleen niet quilten (HA!) Veel succes met de andere antwoorden. Groetjes en tot....
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.