Pagina's

dinsdag 3 augustus 2010

Herkennen jullie dit? / Do you recognize this?

Niet? Het staat nu op de aanrecht in de keuken, dan heeft het de perfecte werkhoogte. Maar misschien herken je het als ik het uit een andere hoek fotografeer?
It's now on the kitchen sink for the perfect workhight. But maybe you will recognize it if I take the picture from a different corner?
Zo meteen ga ik het apparaat gebruiken. De eerste dagen van de maand heb ik het vaak nodig. En dit zijn de overige dingen ik dan gebruik.
I will use it after I wrote this blog as usual in the first days of the month. And these are the things I'll too.
Zo ziet het er uit als het in gebruik is.
And this is how it looks when I am using it.
Nog niet geraden. Het is mijn lichtbakje. Jaren geleden door mijn vader gemaakt. Zie je ook de luchtgaten aan de zijkant, zodat de warmte weg kan? Eigenlijk is het net te klein, het is een halve centimeter kleiner dan A4. Ik moet nog broeden op een oplossing voor dat, maar dat gaat wel lukken. Pa heeft dit uit de losse pols voor mij gemaakt en het werkt geweldig goed. Er moet alleen nog een spaarlampje in, want deze lamp zorgt voor te veel warmte, de plaat erop wordt loeiheet.
Still don't know? It's my light box. Years ago my dad made this. Do you see the air-holes in the side to let the warmth go out? It is a little bit too small, just 1 cm smaller than A4. I have to think about a solution for that. It's my Dad's own design and it works fantastic. I only have to switch the lightbulb for a energy-efficient lamp, because this bulb produces too much warmth.

Dank jullie wel voor alle tips en goede wensen i.v.m. mijn mega-blaar. Nadat ze zo'n dag of 5 open blééf, heb ik toch besloten om er een pleister op te plakken. Normaal ben ik niet zo van de pleisters, maar nou vond ik het toch wel tijd dat ze dicht ging. En na een dag en een nacht en nog een dag, was ze dicht. Gelukkig. Het doet geen pijn meer, maar de plek blijf gevoelig.
Ik kan me heel goed voorstellen welke pijn (en ongemak) iemand met flinke brandwonden (zoals toen in Volendam) moet hebben. De pijn vooral, maar ook het ongemak, het is een open wond, schuurt door de kleding, gaat jeuken, etteren, noem maar op. Soms is het goed om weer eens met de neus op de feiten gedrukt te worden, dan waardeer je je geluk wat meer.
Thank you very much for all the tips and good wishes for my blister. It was open for 5 days, when I decided to salve the wound. Normally I don't do that, it's better when the wound is uncovered. After a day the wound wasn't open anymore. Finally. Now it does not hurt anymore, but the spot is still very sensative. I can imagine how much pain people with large burns must feel. Like the children in the New Years Night in Volendam. The pain ofcourse but the inconvenience too. It's an open wound, clothes rubbing, it itches, it festers, you name it. Sometimes it's good to be aware of things, so you appreciate the goods things you already have.

11 opmerkingen:

 1. Ha Bietje!
  Wat een leuk apparaatje! Ik heb geen idee hoe het werkt, maar dat zul jij wel weten.
  Gelukkig ben je aan de beterende hand en hoe zo'n wond je medelijden kan doen krijgen met lotgenoten die er erger aan toe waren.
  Op dit moment is jouw pijn voor jou het belangrijkst dus hopelijk ben je er snel vanaf.
  Groetjes en tot...
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo birgitte,

  Wat lief van je papa, om zo een handige lichtbak te maken voor je!

  Ikzelf had vorige keer bij de knutselwinkel een volle spaarkaart en heb daar een gratis lichtbakje mee kunnen nemen, héél handig voor onze zoon, moet hij zijn tekeningen niet meer tegen de raam knallen, hihi.

  Oh ja en inderdaad wij hebben een lelijke schouw nu hé, hihi, we zijn nog aan het zien als we de living gaan inrichten, of we ze gaan afbreken of gaan rechttrekken met MDF rond, we zien wel als het zover is, tijd brengt raad zeggen ze hé.

  groetjes, jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd handig zo'n lichtbak. Veel succes ermee en met de naweeën van de brandwonden.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat je blaar nu dicht gaat. Zo'n lichtbak is altijd handig. Mijn DH heeft er een voor me gemaakt met spaarlamp.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien 'n led-lamp: helder, weinig warmte, weinig stroom nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het duurde me gelukkig niet zó lang om het te herkennen, al heb ik nog nooit een lichtbak gebruikt. het komt er misschien nog wel eens van.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig weer minder last van buikje!!
  Lijkt mij ook verschrikkelijk brand, brrr.

  Dacht inderdaad aan een lichtbak maar werd in de war gebracht omdat het in de keuken stond !!
  Mijn DH heeft ook eens zo'n kunswerk voor mij gemaakt. Heel handig maar wordt inderdaad erg heet, maar de officiele ook.

  (((zwaaii)))...MM

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie lichtbak heeft je pap gemaakt ik herkende hem meteen omdat ik hier ook zo'n groot bijzonder maar prachtig exemplaar heb. Sterkte met het genezingsproces van je blaar want ze kunnen erg pijnlijk en vervelend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn vader heeft ook ooit een lichtbak voor me gemaakt. Van een oude lade. In plaats van een houten bodem zat er een glazen bodem is. Van de zijkant een gat geboord met een lamp erdoor. Op de kop zetten en klaar!!! En groter dan A4 (maar werd ook warm).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die van mij werd ook warm, ook zelfgemaakt door DH, maar een spaarlamp loste het deels wel op en altijd handig een lichtbak! Wat fijn dat het al wat beter gaat met je. Succes met alles.
  groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Birgitte, ben blij dat het weer beter gaat met je blaar. super lichtbak heb je.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.