Pagina's

zaterdag 7 augustus 2010

Quiltingwereld

De eerste omnibus van Elm Creek Quilters had ik toch nog snel uit. Ondanks dat het in het Engels was. Het las zich zo geweldig lekker weg. De sfeer die de schrijfster oproept is geweldig. Eigenlijk precies de sfeer die ik over mij heen kreeg toen ik zelf een half jaar geleden in het quilters (en blogging) wereldje dook. Via het grote web heb ik (virtueel) zulke geweldige en lieve mensen moeten ontmoeten, kreeg ik zulke leuke en eerlijke reacties en tips en truuks. Het voelde als een warm bad. Normaal vind ik dat een belachelijke beeldspraak, maar het was echt zo. Op andere fora is nog wel eens haat en nijd, probeert men elkaar de loef af te steken, of worden alle foutjes heel groot uitgemeten. Daar houd ik helemaal niet van. Maar binnen de quilterswereld is dat niet, geweldig.
I finished the first omnibus of Elm Creek very fast. Despite that it was not my motherlanguage. It was wonderful reading, the atmosphere that the writer describes is so warm and nice. Just the atmosphere I expierenced when I dipped myself in the quilters- (and blogging) world for a half year. Through the www I (virtually) met such wonderful and lovely people, received good and honest reactions and tips and trics. It felt like a warm bath. Normally I hate that expression, but it feels exact like that. On other forums people outwit eachother, or expose all little mistake huge. I dislike that, but that's not in the Quiltersworld. Wonderful.
Gaat deze blog nog ergens naar toe? Jawel, ik wilde eigenlijk alleen laten weten dat ik de tweede omnibus heb ontvangen. Ook weer bij Bookdepository besteld en de Royal Mail bracht hem (met hulp van de KPN) weer bij mij. Dus ik kan me weer onderdompelen in de speciale Elm Creek sfeer. In dit boek komt de Bridal Sampler van Sylvia ook voorbij. Het boek met de patronen heb ik al een tijdje in huis. Nu nog het verhaal er achter. Ben benieuwd.
Does this story has an end? Yes, I only wanted to say that I received the second omnibus of Elm Creek. Ordered it again at the Bookdepository and the Royal Mail (with help of the KPN) delivered it at my house. So I can plunge in the special Elm Creek atmosphere. In this book the Sylvia's Bridal Sampler will appear. I got the book with the patterns some time here, but now I can read the story behind it. I am excited.

12 opmerkingen:

 1. Herkenbaar hoor van dat warme bad. Weet je dat ik door de boeken van haar pas echt enthousiast werd om te gaan quilten (toen was ik nog niet terecht gekomen in het WWW wereldje.
  fijn weekend.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal gelijk heb je!! Zelf zit ik al zo`n 17 jaar in dit wereldje en ook al zonder de blogs. We zijn een grote familie allemaal besmet met hetzelfde virus. Een afsluitdag bij Marij in Beek is daar een goed voorbeeld van met eigengebakken Limburgse vla en ander lekkers.En op de blogs lees je dat het elders in Nederland hetzelfde is. Een regiodag in Maasbracht ook altijd heel gezellig. En dan natuurlijk nog Jacqueline van the Log Cabin. En nu heb ik het pas alleen over Limburg.
  Join the club!! Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in Gelderland is het niet anders, via het blog, vooral de reacties daarop, kun je ook nog bijgestuurd worden of op dingen gewezen worden waar je niet aan gedacht had. In mijn groepjes ben ik de degene die van het traditionele pad 'afdwaal', krijg daardoor nog weleens reacties waar ik eigenlijk niet op zit te wachten, maar via de reacties op je blog wordt je door anderen gestimuleerd en gewaardeerd. Dat warme bad is heerlijk. We moeten de grote wereldleiders maar eens quilten leren, dan hebben ze geen tijd meer voor haad en nijd, zullen we in Den Haag maar eens beginnen?
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals ik het hier allemaal lees , zou men zin krijgen om ook een stappeke in de quilterswereld te zetten. :)

  groetjes Susie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk toch? zo'n warm bad waar je je echt lekker voelt? Zelf zal ik nooit leren quilten, daar ben ik niet secuur genoeg voor, maar ik lees met plezier alle blogs.
  Ben van plan om Elm Creek Quilters ook te gaan lezen. Volgende maand gaan we op vakantie en in Ayr is een fantastische boekenwinkel, waar ik de boeken zeker zal vinden.
  Groetjes en tot...
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Birgitte,

  Whow al een boek uit en nu de tweede ingedoken, Jij gaat snel.
  Geniet er maar van , als het weer gelijk gisteren wat wil, is het nog best wat aangenaam buiten hé.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er weer een prachtg boek bij wat heerlijk weg leest. En het warme bad helemaal mee eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne boeken zijn het he. Het leukste vind ik dat je tijdens het lezen al weer zin krijgt om zelf te quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Birgitte,
  Wat fijn voor je dat je het 2-de boek hebt, geniet er maar van!
  Ik ervaar het blog wereldje precies zo, het is echt een hobby geworden.
  fijne zondag, groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, dat zijn boeken waar je gewoon een gezellig en vrolijk gevoel van krijgt als je eens een p.dag hebt. Ik heb net het laatste boek uitgelezen op vakantie, als eerste steeds uit bed en dan had ik een uur om te lezen, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk om te lezen!! Fijn dat het tweede boek er is.

  Ja het wereldje van de loggers is erg bijzonder. Heerlijk gezellig bij elkaar binnen kijken en genieten van al dat moois.
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Birgitte, veel plezier met het lezen van het volgende boek, enne van dat warme bad, dat klopt helemaal, iedereen is erg aardig en behulpzaam.
  fijne dag


  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.