Pagina's

zondag 24 juni 2012

Aardbeienkussentje

Kijk dit is het geworden. Het lijkt op het originele patroon, maar is toch anders. Zo heb ik het borduurlinnen uit het pakket niet gebruikt. Het was erg dus en los geweven en dat vind ik niet zo prettig om op te borduren. Ik nam een stukje uit mijn eigen voorraad. Gevolg was wel dat de uiteindelijke aardbeientak wat kleiner was. Erg kaal, dus vulde ik de witruimtes wat op. In de rechterbovenhoek kwamen een vijftal hartjes. Altijd leuk om te doen. En aan de anderen kant was dus net ruimte voor mijn naam en jaartal. Ik probeer altijd ergens het jaartal in mijn werkjes te verwerken. Als ik het tenminste niet vergeet. Op die manier weet ik altijd wanneer het gemaakt is. Dus 2012 kwam op het midden van het kussentje.


Kijk het aardbeidbedeltje heeft gewoon een plekje in de rechterbovenhoek gekregen. Zo schattig. Op deze foto zijn de kleine hartjes ook goed te zien.


Het kipje kreeg natuurlijk ook haar eigen plekje op het kussentje. Ik stikte wel een rood randje er om heen. Onderaan zie je nog net het kantrandje. Dat nam ik dan weer gewoon van het patroontje over.


Bovenin vond ik het kantrandje weer niet zo leuk. Dat zou het schattige stofje linksboven (onder de rode speldjes) wat wegdrukken. Maar dat randje wilde ik wel gebruiken. Dus froezelde ik dat en zetten het vast tussen de twee bovenste stofjes. Lekker 3-dimensionaal geworden. En heel simpel om te doen. Draadje door de onderkant van het kantje rijgen. Begin vastzetten, aantrekken, einde ook vastzetten en dan nog op een tweetal plaatsen vastzetten.


Ik gebruikte maar 2 van de 3 geleverde knoopjes. Alleen die knoopjes met 4 gaatjes. In plaats van een kruisje maakte ik ze vast door een 'vierkant' in het knoopje te maken.
Al met al is het een heel leuk ding geworden. Echt een hebbeding. Simone bedankt voor het bedenken en het pakketje.
.


10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig kussentje heb je er van gemaakt, Birgitte... Wow, echt een beauty!
  Ik vind de combi van materialen en technieken erg geslaagd, super...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi speldenkussentje, altijd leuk om er je eigen draai aan te geven. Fijne dag, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schat van een speldenkussentje! Leuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Das sieht ja sehr schön aus.Eine tolle Idee.
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om te zien wat iemand anders met zo'n pakketje maakt! Brengt mij ook weer op ideeën.... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lief kussentje is het geworden. Leuk met al die verschillende stofjes, motiefjes en versieringen.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.