Pagina's

vrijdag 22 juni 2012

Ik geloof mijn ogen niet

Afgelopen woensdag reed ik door Weert. Het was een route waar ik normaal niet zo vaak kom, dus ik moest geconcentreerd rijden. Vanuit mijn ooghoek zie ik ineens twee olifanten.
He, olifanten, zo naast de weg???? Nog een keer goed kijken, maar jawel. Twee echte olifanten stonden in de berm van de rotonde gezellig bij elkaar in het gras. En geen oppasser er bij. Wel een flinke groep mensen uit de buurt natuurlijk.

Ik moest er langs en toen zag ik dat een dun oranje koord hen van de weg af moest houden. Het leek op een springtouw van vroeger. Ik dacht nog, als dat maar goed gaat. Zou een olifant erg onder de indruk zijn van zo'n dun koordje.


Toen ik een uur later er weer langs kwam, stonden ze er nog steeds. Nog steeds vergezeld van een kleine menigte. Maar nu was er ook een oppasser bij. En toen zag ik ook pas dat een circus haar tenten opgeslagen had langs de weg. Dus alles zou wel in orde zijn.

Verder onderweg naar huis hoorde ik wel dat twee olifanten van het circus in Weert alleen aan de wandel waren geweest op de weg. Hun oppassers hadden veel moeite moeten doen om hun weer in de berm te krijgen. Het schrikdraad rond hun beweegruimte was stuk gegaan. En de twee slimmerds hadden er meteen gebruik van gemaakt om de omgeving wat te gaan verkennen.

Dit is natuurlijk geen foto van de olifant in Weert.
Daar stond er (raar maar waar) geen van op internet.
En mijn toestel had ik (uiteraard) niet bij me.

Mijn auto stond dicht bij in de buurt geparkeerd, gelukkig dat ze die niet aangezien hebben voor een zitstoeltje..

5 opmerkingen:

 1. LOL is idd een raar gezicht om zo maar twee olifanten langs de weg te zien staan. Maar dat de twee waren ontsnapt vind ik wel heel grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooit kruiste in Kenia een boze olifant mijn pad. Sinds die tijd heb ik ontzag voor deze dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh..., wat bizar...! Ik zou me rot schrikken, dat weet ik wel!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. brr, mooie dieren maar ik blijf er toch liever uit de buurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je al zo dichtbij was, had je ook een bakkie kunnen komen doen hihihi ...

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.