Pagina's

maandag 4 juni 2012

Keukentip

Ik ben dol op allerlei tips en truuks die het leven aangenamer, gemakkelijker of goedkoper maken. Deze hoort in de laatste categorie en een beetje in de eerste twee.

Regelmatig gebruik ik bosuitjes in gerechten die ik maak. Niet zo scherp als gewone uitjes, maar wel de uiensmaak. En lekker. Nou las ik ergens dat als je de kontjes van die bosuitjes in een glaasje water zette, ze weer aangroeiden. Dus dat moest ik uitproberen. Tot mijn stomme verbazing groeien ze erg snel weer aan. Kijk maar.


Deze heb ik gisteren pas in het water gezet!! En nu zijn ze al een halve centimeter gegroeid. Ik heb wel gemerkt dat het in de dagen erna wat langzamer gaat, maar toch. Het eerste glaasjes met bosuitjes zie je op de foto erachter staan en kijk eens hoe die er nu na een weekje er uit zien.

Oogstrijp dus. De truuk is het water in de glaasjes regelmatig te verversen en bijhouden dat ze niet droog komen te staan. De worteltjes groeien ook door. Dus zouden ze volgens mij ook gewoon geplant moeten kunnen worden. Dat is iets wat ik dit weekend ga doen. Maar eerst nog even oogsten en smikkelen.


.

8 opmerkingen:

 1. dat ga ik ook doen,leuk hoor,en bedankt,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je tip, ga het uitproberen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tip! Ga ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enige tip en ik ga het dus ook proberen, ben benieuwd of het mij gaat lukken, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is super tip! Dank je wel. Dit ga ik zeker eens uitproberen.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een fantastische tip, dat is zeker het proberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He, wat grappig, dat wist ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het klinkt bijna als een 1 aprilgrap.
  Ik ga het zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.