I walked in our garden and just saw a blackbird flying into our blackberries, get one, and flew away. Now it's about time to get ourselves some blackberries. So I went inside for a basket and get blackberries. There were a lot of them, I needed another basket.
Het eerste kommetje met bramen
The first cup with blackberries
Het tweede, grotere, bakje met bramen
The second, bigger, cup with berries
Toen ik eens goed keek zag ik een monster over mijn bramen lopen. Over MIJN bramen, wat een schaamteloosheid. Ik heb geen idee welk insect dit is, maar het zag er wel prikgevaarlijk uit. Dus heb ik het voorzichtig tot weglopen gemaand. Gelukkig ging ie zonder protesteren.
When I looked at it I saw a monster crawling over my berries. Over MY berries, how rude! I don't know the name of this insect, but it looked quite stich-dangerous. So I ordered it gently to run away. Lucky me, he went without complaining.
Het monster, nu op het randje van het bakje
The monster, now at the side of the cup
Samen met bramenyoghurtijs zou dit het toetjes zijn voor vanavond. Ik heb de bramen gewassen en geteld, om te kijken hoe groot de oogst is. Het waren er 155, veel he? Te veel om op het ijstoetje te eten. Maar had ik laatst niet ergens wat gelezen over een bramensausje? Bij Mamma Monique. Dus receptje opzoeken en maken.
With some blackberry-icecream it would be a fine desert for tonight. I washed the berries and counted them, to see how big the harvest was. I counted 155, much isn't it? Too much to eat on the icecream. But didn't I read about a delicious berrysauce latelty? At Mamma Monique's. I looked up the recipe and made it.
Het was heel simpel. De bramen in een blender (bij mij staafmixer) doen, sausje maken. Proeven, het was inderdaad niet zoet. Suiker bij doen. Ik wilde vanillesuiker gebruiken, maar die had ik niet meer, dus maar een schep op 4 gewone suiker. Nogmaals staafmixen en klaar. 36 bramen heb ik apart gehouden voor de garnering op het toetje en de rest is in de saus verwerkt. Wil je weten hoeveel saus ik daarvan kreeg? Nou zoveel.
It was quite simple. Berries in the blender, mixing, tasting (it was indeed not sweet), adding sugar. I wanted to add vanilla-sugar, but I was out of it, so I added 4 spoons normal sugar. Again mixing and ready. 36 berries I kept for the garning, the rest went into the sauce. Do you want to know how much sauce I got? We this much.
400 ml. bramensaus en 36 bramen voor garnering
400 ml. berrysauce and 36 berries for the garning
En dit is was er dus van de bramen over was. Dat wordt smullen.
And this is wat was left of the berries. Jummy.
.
Ha Bietje! Wat een lekkernij! En heerlijk dat je ze zo maar in je eigen tuin kunt plukken. Ben van plan om een bramenstruik uit Schotland mee te nemen The Invernes! Volgend jaar hoop ik ook zulke lekker toetjes te maken.
BeantwoordenVerwijderenBij de weg: Tel jij ook alles? Het is één van mijn tikken, een andere is: ik kan niet tegen losse knopen IEKS!!!hihi.
Veel smulplezier en tot....
Riet
MMM ......... dit ziet er lekker uit en wanneer gaan we het toetje eten ? :)
BeantwoordenVerwijderengroetjes Susie
Ik meld me ook aan voor het eten!!
BeantwoordenVerwijderenSmul er lekker van!
http://quiltaart.blogspot.com
Het water loopt mij in de mond en de kriebels op de rug hihi!! Geniet ervan! Mooie dag verder, groeten, Daniëlle
BeantwoordenVerwijderenheerlijk Bramen ! Ben een grote fan, hebben hier héél veel braamstruiken maar geen tijd om te plukken. De vogels hebben er een goed maal aan ! Greetz, Lejo (In den Uylenbal)
BeantwoordenVerwijderenHoi Birgitte,
BeantwoordenVerwijderenbedankt voor het recept op mijn blog, Ik heb het zelf als sap verwerkt, dat was ook heerlijk.
groetjes Antje