Pagina's

vrijdag 3 december 2010

Wie wat bewaard . . .

. . . die heeft wat. Een oud spreekwoord, dat nog steeds geldt.

Ooit tijdens mijn opleiding moesten we de organisatiestructuur van een bedrijf onderzoeken en vastleggen in een verslag. Mijn partner en ik kozen voor Laura Ashley. De belangrijkste reden was dat mijn partner via kennissen ingang had in het bedrijf. In Helmond stond-staat een vestiging.

Het rapport heb ik altijd bewaard, omdat ik vond ik er erg trots op was. De inhoud klopte natuurlijk. Maar trotser was ik op de buitenkant. We hadden van het bedrijf een aantal prachtige reclamefoto´s gekregen en een flink stuk van een van hun stoffen. De foto´s kwamen natuurlijk in het verslag. En van de stof hebben we de omslag van het boekwerk gemaakt.

Het restant van die stof heb ik altijd bewaard en onlangs vond ik het terug. Prachtige stof kijk maar.

Het dateert van ca. 1990 en werd volgens mij gebruikt in hun meubelcollectie. De reclamefoto´s zijn ook kunstwerkjes, zeker als je van hun stijl houdt. Ik zal ze eens opsnorren en inscannen.

Ik heb nu het luxe probleem om te verzinnen wat ik met de stof kan gaan doen. Pfff.
.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb de Laur Ashley stof altijd leuk gevonden. Een stijl die me aanspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laura Ashley stof was altijd geweldig!! Heel romantisch!
  Wat leuk dat je daar nog wat van hebt! Veel succes met verzinnen wat je daarmee gaat doen!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vroeger gingen we altijd naar maastricht naar de laura ashley winkel, altijd succes. in januari zijn peebee en ik nog in glasgow in een laura ashley winkel geweest, niks gekocht want onze cabin cases waren al vol, volgende keer misschien? lieve groet en tot.....riet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Birgitte, Boven je blogje staat vrijdag 3 december??? Geinig, het bracht me even van m'n stuk!!Ashley, ja wie loopt daar niet warm voor, leuk dat je de stof nog hebt!! En wat een reuze handige naald heb je (in je vorige logje) Die ga ik ook aanschaffen!,bedankt voor de tip! En succes met je ouderavonden, ik ben blij dat je er weer bent! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, echte nostalgie voor mij! Vroeger had ik mijn hele slaapkamer ingericht met Laura Ashley, We wonen in de buurt van Helmond en gingen vaak naar de fabriek om koopjes te verzamelen. De kinderen droegen er ook vaak kleding van. Leuk om te zien dat je nog wat hebt bewaard. Ben benieuwd wat je er mee gaat doen. Knufs....Peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Birgitte,

  Ah daar ben je !!!
  Dacht gisteren nog dat het wel precies even geleden was hé :-)

  Mooi borduursel ben je begonnen.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken het "luxe" probleem. Ik ben getrouwd in 1983 in een Laura Ashley jurk van stevig katoen, blauwe ondergrond met witte bloemetjes, hoepel onderrok en schort, alles nog compleet. Van manlief het overhemd ook nog, lichtblauw met klein rood streepje. Ik wil er een quilt van maken maar.........voor het patroon heb ik een idee maar..... die schaar erin zetten.......Het is een hobby die we hebben en geen verplichting. Het komt nog wel een keer. Voorlopig gewoon nog wat langer van de voorbereiding/pret genieten......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een mooi en warm stofje, ben benieuwd wat je met de stof gaat doen. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.