Pagina's

dinsdag 7 december 2010

Kerstborduren

Mijn hele grote kerstwerk is weer een stukje verder af. Kijk zo ver ben ik nu.


De ronde vorm is al goed te herkennen.

Ik weet niet of ik het al eerder verteld heb, maar ik heb een aantal stukjes veranderd. Zo heb ik het woord December in onze taal geschreven in plaats van het oorpspronkelijke Frans. En al bordurende bleek, dat ik niet van die halve steekjes houd. Ik trek de draadjes van de stof dan van elkaar los. Dus hier en daar heb ik de patroontjes ook lichtelijk gewijzigd. Een paar close-upjes.

Uiteraard wil ik de nederlandse versie maken. De ´e´ en de ´r´ heb ik dus gewoon omgedraaid.


Op deze kerstboom ben ik al heel lang aan het zwoegen. Iedere keer pak ik een nieuw draadje en maak dan eerst een ander figuurtje tussendoor. Hij is supermooi, maar zo lastig. Je borduurt heel vaak over enkele draadjes, je moet iedere keer terug naar het patroon, niet leuk. Dus nu heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. Hij moet nog wat voller met extra takjes, en is dus nog niet helemaal klaar, maar het einde nadert. Gelukkig.


De kerstmutsjes vond ik een van de leukste borduurtjes om te doen. Ze zijn echt leuk geworden. Links er van zie je nog net de lijn met de kerstballen onder het woord December.


Dit zijn de andere kerstballen en -hartjes. Het is een prachtig rijtje geworden. Het laatste deel van deze SAL is inmiddels ook al ontvangen. Dus ik kan nog verder.

Ik weet inmiddels ook al wat ik er mee ga doen. Ik wilde het op de bovenkant van een ronde doos maken, maar dan heb ik een doos van 50 cm. doorsnede nodig, en die zijn er volgens mij niet. Het plan is nu om een borduurring van 50 cm. doorsnede te vinden en het daar in te spannen en op te hangen. Maar ook die moet ik nog eerst zien te vinden.

Kan iemand mij vertellen of ik het werk dan in de ring op kan bergen na de kerst, of is het beter het er uit te halen?
   .  

9 opmerkingen:

 1. brigitte, ik kan je niet vertellen waar je zo'n grote doos of borduurring kunt kopen, maar ik kan je wel vertellen hoe prachtig ik je borduurwerk vind!
  lieve groet en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er mooi uit Birgitte,heel veel werk maar je wordt beloond.Kan je het niet om een kerstkrans spannen, bijvoorbeeld van stro, die heb je in diverse diameters,kijk maar eens bij blokker of een tuincentrum. succes ermee.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Birgitte,

  Mooi borduurwerkje, en geen idee voor het ophangen en erin laten daarna, sorry.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het borduurerk is prachtig. Het idee om het op een ronde doos te maken is heel leuk. Is het een idee om hiervoor een hoedendoos te gebruiken, of een ronde koffer? Knufzz...Peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt een prachtig borduurwerk. Ik vind het idee van een hoedendoos erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi kerstborduurwerk! heel leuk kleur ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Birgitte, wat een prachtig kunstwerk wordt dit! En ook z'n fris kleurtje groen... heel mooi. En goed om te lezen dat ik niet de enige ben die hier en daar patroontjes naar eigen hand zet, haha. Fijne zondag,
  liefs van Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Birgitte

  Wat leuk zo in het groen......een stukje fiberfill ertussen en een kerststofje erachter en hup je hebt een prachtige kerstbal een lintje bovenaan en je kan er van genieten......
  groetjes Marjolein ( csl)

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.