Pagina's

donderdag 16 december 2010

Kersthart

Al eerder vertelde ik dat wij (met name ik) dol zijn op Scandinavië, zeker hun kerstsfeer. Dat is begonnen na onze huwelijksreis naar Kopenhagen. We zijn begin oktober op huwelijksreis geweest, en veel winkels hadden al wat kerstspul in het assortiment.


Deens design is eigenlijk heel puur, zonder al te veel frutsels en tutsels. Kijk en daar houden wij zo van.
Wat ik ook zo'n leuke traditie vindt, is dat ze de kerstboomversiering vaak samen met de kinderen zelf maken. Kijk maar eens naar bovenstaande harten. Ik zag ze al veel langer, maar wist niet hoe je ze zelf moest maken. Tot ik deze site vond met een duidelijke beschrijving. Het is erg prutsen, maar dan heb je ook wat. Dit is mijn eerste probeersel.


Eigenlijk moet het in de kleuren rood en wit, maar die had ik niet op voorraad. Dus is het rood en geel geworden. Je kunt ook verschillende patroontjes er in krijgen. Kijk maar eens op deze site voor inspiratie. Ook die heb ik uitgeprobeerd, maar dat is duidelijk voor gevorderden. Ik dus nog niet.


Overigens schijnt het zo te zijn dat Hans Christiaan Andersen zelf het eerste kersthart rond 1860 gemaakt heeft.
.

4 opmerkingen:

 1. Awel Bietje , ik vind dat jouw gepruts tot een zeer goed eindresultaat gekomen is hoor.
  Een mooi hart !!

  Nog een prettige dag , Susie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha hier nog zo'n Denemarken fan. Maak al jaren voor diverse gelegenheden hartjes. Zo leuk om te doen, maar die met variatie ken ik nog niet. Wel dit jaar voor het eerst vilthartjes op dezelfde wijze gemaakt. Jouw eerste is veel mooier dan mijn eerste hoor.
  Wintergroetjes, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb ik net alle glanspapier weggegooid! als dh me nog wat meeneemt als ie straks naar de stad gaat, wil ik het zeker eens uitproberen! leuk, weer iets wat ik op de bank kan doen. lieve groet en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo. Wij kijken elk jaar Jezus en Josefine, een Deense advent serie. Hier zien wij ook de kerst hartjes. Nu eens gezocht hoe je ze kan maken en kom op je blog.
  Ik probeerde de link maar krijg een mededeling dat ik geen toegang heb/mag tot de site. Doe ik iets fout?
  Kan je mij op een andere manier helpen?
  groetjes, Peter.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.