Pagina's

zondag 25 december 2011

Dear...

Eigenlijk zou ik dit niet op kerstdag moeten laten zien. Het is niet mijn bedoeling mensen te kwetsen met deze afbeelding. Maar ik vraag me al jaren af wat de reactie van Joseph geweest was, toen Maria hem vertelde dat ze zwanger was..

11 opmerkingen:

 1. Daar heb ik ook al eens (vaker!) over nagedacht. Mijn man en ik zijn ervan overtuigd, dat God geen fouten maakt en dat Jozef *1 zoveel vertrouwen in zijn verloofde maar ook in God had (mannen als Jozef kenden de Thora heel goed en er staat geschreven, dat ooit de Messias door een Maagd ter wereld komt) en *2 dat we ervan uit kunnen gaan dat God ook met Jozef praatte zodat er geen ruzie over was. Vrede pp aarde- van begin af aan. Ach noem me een dromer...t mag hoor....fijne kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach bietje, we geloven toch ook in de paashaas en sinterklaas:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jozef had er ook moeite mee, dat is in de bijbel terug te lezen ;-) Hij wilde bij Maria weg gaan, tot hij zelf een visioen kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen Bietje,

  Je zou eens moeten weten hoeveel mannen denken dat de kinderen die in een huwelijk geboren zijn, van hen afkomstig zijn!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moet de bijbel wel zo letterlijk genomen worden? Welke vertaling klopt? De katolieke? de protestantse? de......?
  Goed zijn voor je naasten, mens, dier en natuur.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toevallig zaten Angus en ik gisteren naar een film te kijken! u je had dat gezicht van Joseph moeten zien, toen ze zwanger thuis kwam!!! Ja hij was goedgelovig!

  Maar ja wonderen bestaan!!!


  Wij wensen je een hele fijne kerst toe, en een liefdevol, gelukkig, en gezond 2012 en veel creativiteit toe
  Gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens een oudtante van mij (een non), was het kind gewoon van Josef. Dus toen deden ze het ook voor het huwelijk, alleen werd er een andere draai aan gegeven. I.p.v. al die 7 maands kindjes. Maar ik moest er wel een beetje mee lachen. Fijne kerstdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach, wat blijft er van geloven over als we alles zo zwart wit stellen ?
  Fijne kerstdagen en een gelukkig 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat Alanya zegt is helemaal waar. Maria was pas 16 jaar! Joseph vond het zielig en wilde bij haar weggaan in stilte om haar niet helemaal af te laten gaan. Toen kreeg hij een visioen waarin hij van een engel precies hetzelfde te horen kreeg als Maria hem had verteld..... Later heeft ze gewoon nog met Joseph kinderen gekregen hoor! Staat allemaal in de Bijbel. Of je het geloven wil, is natuurlijk een andere zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het niet raar of kwetsend hoor dat je je dit af vraagt...
  Ik denk dat hij het wel even heel moeilijk heeft gehad. Maar in de bijbel lees ik ook dat God hem zelf vertelt dat Maria de moeder van de Jezus, de zoon van God, wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geloven is meer dan alles zeker moeten weten. Geloven voor mij is heb je naaste lief als je zelf en God boven alles en de rest? Ach, wie weet komen we het echte verhaal ooit nog eens aan de weet.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.