Pagina's

dinsdag 27 december 2011

Kalender

Zo op het einde van het jaar hebben we natuurlijk een nieuwe kalender nodig. Ik heb er een aantal voor jullie gevonden. Misschien inspireert je dit tot een nieuwe, zelfgemaakte en natuurlijk originele kalender voor 2012.


Jullie kennen vast wel het gezegde "An apple a day, keeps the doctor away". Een appel per dag houd je gezond. Nou om te controleren of je iedere dag wel een appel eet kun je zoiets maken.
Je monteert een doorzichtige pijp aan de wand. Enigszins schuin, want anders rollen de appels niet door. De doorsnede van de pijp moet natuurlijk zo groot zijn dat er een appel ik kan. Op de buis schrijf je met een zwarte stift de dagnummers. Onderaan de hoogste nummers (28 tot en met 31) en bovenaan de laagste. Op deze manier zie je door je dagelijkse vitamientjes te eten welke dag het is.
Deze is natuurlijk ook heel leuk. Schrijf de kalender op een ballon. Leuk voor kinderen, iedere maand (of week, want ballonnen lopen snel leeg bij mij), een nieuwe ballon. Als de periode om is, mag ie natuurlijk kapot geprikt worden.
Deze is ook handig. Magneetjes op de koelkast. Voor iedere dag een ander nummer. Je zou zelfs aparte magneetjes met de namen van de weekdagen kunnen maken. In dit voorbeeld zijn er een aantal gemaakt voor feestdagen (cocktail), reizen (vliegtuig) en zo.


De overtollige magneetjes zitten hier aan de zijkant van de koelkast. Misschien ook leuk om de verjaardagen van personen met een fotootje op de magneet weer te geven. Maakt het nét wat leuker.
De shredder-kalender. Als er een dag voorbij is, dan wordt die automatisch versnippert. Handig, het is meteen duidelijk dat die dag voorbij is. Alleen, waar laat je al dat geshredde papier?
Op een stuk papier zet je allerlei bolletjes met de nummers van de dagen van de maand. Iedere dag mag er een lijntje getrokken worden naar de volgende dag. Op het einde van de maand is er een prachtige tekening klaar. Deze vind ik erg leuk om kinderen kado te doen. 


En als je altijd de dag kwijt bent, dan moet je natuurlijk dit T-shirt kalender hebben. Kun je altijd checken welke dag het ook al weer was. Vergeet wel niet een pen mee te nemen. Je moet de dagen natuurlijk wel afstrepen.
Sommige mensen moeten een appel per dag eten. Andere moeten iedere dag thee dringen. Daar is deze kalender voor uitgevonden.


De volgende is mijn absolute favoriet. Als ik de materialen kan krijgen, ga ik hem maken.  De enige echte bubbel-kalender.
Bubbelfolie met die grote bubbels, op iedere bubbel het nummer van de dag zetten. En een header met de maanden erboven. En dan iedere dag de bubbel kapotknijpen. Dolle pret.
Kijk zo moet het, de bubbels uitknijpen.
.

6 opmerkingen:

 1. vraag bij een witgoedwinkel naar de folie, hebben ze vast voor je........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke zijn erbij. Ik ga voor de theekalender.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Ha.... leuke kalenders zijn dat.
  Weet je zeker dat de één na laatste voor thee is?
  Het lijken net zakjes die ook wel tot bolletjes verpakt worden en dan doorgeslikt in vliegtuigen mee genomen worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, dàt vind ik nog eens leuk! Ik ga voor de ballonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahahaha! ik versier mijn kalender elk jaar zelf en heb daar heel veel plezier mee:)
  beterschap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lekker bijgelezen bij je, het was weer de moeite waard!!
  hoe kom je toch bij al die leuke dingen??? Ik ga toch maar voor het dammen, alhoewel ik het schaakspel het leukst vind!! Maar....ik kan niet schaken!!
  fijne jaarwisseling, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.