Pagina's

zondag 4 december 2011

Pech en geluk

Pech
Ik woon in Noord-Limburg en hier in de buurt zijn bijzonder weinig quiltwinkels, of winkels waar quiltstoffen te koop zijn. Het is echt een zwarte vlek op de quiltwinkelkaart. Voor een beetje winkel moeten we zeker een half uur tot 3 kwartier rijden met de auto. Gelukkig hebben we internet, maar anders moest ik toch echt een andere hobby zoeken.

Geluk
Hier in Noord-Limburg hebben we wel een uniek museum. Namelijk Museum de Kantfabriek. Ik schreef er al eerder over. Het is echt een oude kantfabriek waar tot voor kort machinaal kant werd gemaakt. De machines zijn gerestaureerd en werken grotendeels nog steeds.
In andere ruimte worden geregeld erg leuke workshops gehouden en ook cursussen. Allemaal die met stof, vilt of draad te maken hebben. En ik ga op cursus daar. Ik heb me ingeschreven voor de cursus Patchwork & Quilten. De basiscursus. Klik maar op deze link voor de beschrijving.

In januari begin die. Op 6 donderdagavonden worden alle beginselen van het patchwork en quilten geleerd. Ik ben heel benieuwd. Ik probeer het intussen al enige tijd zelf en probeer autodidact te worden. Maar een cursus is nooit weg. Tot op heden had ik maar één cursus in de buurt gezien. En nu dus ook bij de Kantfabriek. Die is dichterbij, dus kies ik daar voor. Bovendien weet ik dat de lerares een goede is. Mijn tante heeft tegelijk met haar het quilten geleerd.


Natuurlijk zal ik jullie op de hoogte houden van het wel en wee op de cursus. En als het mag ook nog wel wat foto's laten zien. Maar dit vind ik al heel leuk.

Ik weet dat er zich al 2 mensen eerder opgegeven hebben. Met mij is dat dus 3. Bij minimaal 4 deelnemers/sters gaat het door. Dus als je in de buurt woont en zin hebt.....

En mochten degene die zich opgegeven hebben, toevallig ook mijn blog lezen. Laat even weten dat jij ook van de partij bent op donderdag 12 januari 2012. Lijkt me leuk om alvast te weten wie ik kan verwachten, ik kom immers alleen..

14 opmerkingen:

 1. ik zou willen dat ik in de buurt woonde, lijkt me zo leuk, Maar hier in de buurt geven ze ook wel eens cursussen Ik zou het ook wel leuker vinden om dan samen met iemand te gaan, maar niemand die in mijn omgeving daar interesse voor heeft.

  ben wel heel benieuwd straks naar de verhalen en je maaksel
  wat dat willen we wel weten natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn voor je Bietje dat zo iets in de buurt is, ook ik moet alles via de web-sites doen, want hier in Zweden is het helemaal hopeloos.
  Fijne zondag en ik kijk uit naar de resultaten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat zich meer mensen aanmelden zodat de cursus doorgaat. Altijd lastig om iets in de buurt te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk voor je Birgitte, en inderdaad je steekt er altjd wat van op, als je alles zelf uit moet vinden en dat kan, kost het heel veel tijd en lapjes. Ben benieuwd naar je verhalen. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi, leuk dat je de cursus gaat volgen, hoop dat ie doorgaat. Het wordt vast leuk!
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je die cursus gaat doen. Dat zet vast de puntjes op de iiii... En ja, het is lastig als winkels verweg zijn. Maar wel weer een extra reden om een tentoonstelling te bezoeken want daar zijn ook vaak winkeltjes. Hier een link van een winkel die al jaren bestaat maar sinds kort ook een on- line shop heeft:
  http://www.hobby-timewebshop.nl/

  Het is hobby-time uit ZeeWolde

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een goed idee Bietje, om een cursus te gaan volgen. Er zal vast nog iemand bijkomen om de groep compleet te maken. Veel plezier met deze cursus.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel plezier met de nieuwe uitdaging. Hopelijk kan het doorgaan en krijgen we de leuke verslagen op het blog te lezen.
  Succes en groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Bietje, geniet van je cursus ik hoop dat er zich nog mensen aanmelden zodat we veel leuke werkjes van je te zien krijgen.
  Hasta pronto chica ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Boeken en internet zijn inderdaad leuk en handig maar de persoonlijke tip/les is héééél erg mooi meegenomen. Is er niet een van de moeders of collega's die je "gek" kunt maken voor de hobby? Misschien zijn er dan wel teveel cursisten....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, zo'n cursus is een echte aanrader hoor! ik heb van een nietkunnennaaien-positie meteen quilten geleerd op een cursus. Daarna heb ik er nog een gevolgd. Ik ontwerp nu mijn eigen quilts en maak ze (met de hand nog steeds). Het is een heerlijke hobby. Jammer genoeg woon ik wel in het Noorden, maar niet in Noord-Limburg.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Birgitte,

  Wat leuk ség en veel succes in Januari .

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit was mij helaas ook al opgevallen. Omdat mijn schoonouders in Venlo wonen, had ik al eens gezocht naar winkels in de buurt, maar helaas... Leuk dat je de cursus gaat doen: ik hoop dat er voldoende deelnemers zijn, en wens je alvast veel plezier toe.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.