Pagina's

zaterdag 26 november 2011

Breien

Bedankt voor de tips voor de kerstballen. De site van Wieke had ik al ontdekt. En ook bekeken, tips van afgehaald. Lief dat jullie zo meeleven. Ik denk dat ik eerst maar eens met meer steken op iedere naald ga rondbreien, gewoon zo maar een stukje, om te wennen. En dan maar weer eens naar een echte kerstbal.

Kerstballen is dus niet echt mijn ding op dit moment. Dan maar een blokje van de meebreideken. Da's meer mijn ding. Dit is het blokje geworden. Het is een zonnebloem. Misschien herken je het niet, maar het stond zo in het boek genoemd.


Het boek waar ik dit patroon uit haalde is dit boek.


Er staan waanzinnig veel patronen in die ik nog eens uit wil proberen. Dus mijn deken komt zeker af. Ooit, tenminste. Kijk maar even mee, dan laat ik je een impressie zien.


De zonnebloem zoals ik die gebreid heb. En links een bladmotief. 


Aangezien genealogie (stamboomonderzoek) een andere hobby van mij is, mag zo'n boom natuurlijk niet in de deken ontbreken. Dit patroon ga ik ook nog maken. 


En als laatste een overzichtpagina met kabelpatroontjes. Er staan nog veel meer kabelpatroontjes in dit boek. Och voor en na zullen er wel in mijn meebreideken opduiken. Dus 'stay tuned'..

10 opmerkingen:

 1. Je kunt nog even verder dus met de bijbel? En is Haza data jouw andere bijbel?

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. misschien kun je de kerstballen tot volgende zomer laten, dan heb je tijd genoeg om alle perikelen van het rondbreien recht te breien:) de zonnebloem is prachtig, laat je eens een overzichtsfoto van alle lapjes zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi patroontje heb je gemaakt. En veel succes met het oefenen voor de kerstballen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie er duidelijk een zonnebloem in, hoor. Wat een leuk vooruitzicht om steeds een nieuw patroontje uit te zoeken dat je gaat breien.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit zal schitterend worden
  Wat een leuke breibijbel heb je, deze kenden ik nog niet
  Brei ze groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een pracht van een zonnebloem ook wel iets voor mijn breirol, weer eens wat anders, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zo'n stekenboek. Daar kon ik altijd heel lang in bladeren en kijken wat ik zou gaan breien en uiteindelijk werd het daniets wat ik zelf verzonnen had of een combinatie van twee of meer patronen. :)) knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk blok. En van dat boek zal je wel een hoop plezier hebben met al die mooie blokken er in.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk boek laat je ons zien, geweldig. En.....smelt helemaal voor je reliëfpatroontje.....
  Groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem erg mooi geworden, lijkt me ook niet zo eenvoudig om te maken.
  mooi blokje Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.