Pagina's

zondag 20 november 2011

Speldenkussen

Anje begon met de blog over haar oude speldenkussentje. Ik zag het bij Antje uit Urk.

Zelf heb ik helaas mij allereerste speldenkussentje niet meer. Het was een ronde vorm met daar rondomheen allemaal kleine chineesjes die de boel goed bij elkaar hielden. Ik heb even gegoogled en een plaatje gevonden van iets wat er op lijkt. Kijk maar.


De mijne was natuurlijk veel mooier, dat kunnen jullie begrijpen. Ik weet niet meer van wie ik die kreeg. Het zal beslist mijn moeder of mijn oma geweest zijn. Maar er zaten wel veel meer chineesjes rondom dan op het model op de foto.

Mijn eerste zelfgemaakte spelden kussen kan ik me nog heel goed herinneren. Dat is overigens nog niet zo heel lang geleden. En de trouwe lezers/lezeressen kunnen zich dat ook nog wel herinneren. Dat is deze.


Het is er eentje van de speldenkussenclub van The Log Cabin. Intussen heb ik er meer, maar deze ligt altijd in mijn naaimandje en dit is ook degene waar ik atlijd naar grijp. Hebben jullie ook zo'n trouw speldenkussentjes? Zelfgemaakt of zelfgekregen? Laat het eens zien en vertel het verhaal er bij. Lijkt me leuk om al die verhalen te lezen en de kussentjes te zien natuurlijk..

12 opmerkingen:

 1. Hallo birgitte,

  Mooi hartespeldenkussen, zou ik ook steeds naar grijp.

  ik heb er ééntje gekregen van mijn mama, een cupcake en een tas koffie met slagroom op , maar ik grijp toch steeds naar de cupcake :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattig harten spelden kussentje is dit
  En o, ik heb ooit eens zo een chinees kussentje gehad!! ben het helaas kwijt geraakt door alle verhuizingen
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat harjte. Ik heb heel mooie speldenkussens, maar gebruik altijd de makkelijkste en grootste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk logje! Ik heb ook best veel speldenkussentjes. De meeste liggen op een dienblaadje, ik heb er een paar in een mandje en heb er 3 die ik altijd gebruik. Ik zal ze binnenkort eens laten zien op mijn blog, niet vandaag want ik heb eigenlijk geen tijd voor de PC, moet breien LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb heel veel speldenkussentjes, die verzamel ik. Maar er zijn er maar 2 of drie die ik altijd gebruik. Ik zal eens kijken of ik vandaag wat foto's maak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op de allereerste les van mijn patchworkcursus hebben we een speldenkussentje gemaakt van het molenwiekenpatroon. Dus dat is al 20 jaar oud en nog steeds in gebruik. Maar het meeste gebruik ik een heel klein speldenkussentje (gewoon twee lapjes stof) met wel 100 spelden. Gewoon omdat het het makkelijkste in mijn blikje met benodigdheden past. De rest van alle kussentjes staan verdeeld over het hele huis en de mooiste in een dienblaadje.
  Ik ben benieuwd naar de verhalen.
  Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ha bietje, ik kan niks met een speldenkussentje, heb altijd een doosje, wat ik vervolgens weer kwijtraak. ik koop me werkelijk arm aan de spelden, maar ja, ergens moet het geld aan opgaan:)
  veel plezier met je speldenkussentje en fijne zondag:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een snoepie! Ik heb alleen oud gebittendoos, je weet wel zo'n plastc geval, waar mijn spelden in bewaard worden. Als ik later geen spelden meer nodig heb kan ik er altijd nog mijn losse tanden in kwijt :)). knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook zo'n speldenkussen met allemaal Chineesjes er omheen, alleen niet zelf gemaakt of gekregen, maar gewoon zelf gekocht in de winkel ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk Birgitte, Leuk met die chineesjes, jammer dat je die kwijt bent. Maar je hart-kussentje is ook een snoepje!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een lieve kussentjes laat je zien. Zo'n Chineesje herken ik, heb er ook ooit één gehad, maar waar die naar toe gewandeld is, weet ik niet meer....
  groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.