Pagina's

zaterdag 27 augustus 2011

Bramenijs

Onze bramenstruik heeft er zin in. Er hangt volop lekkers aan. Deze keer heb ik er ijs van gemaakt. In het recept stond dat er slagroom in moest (uiteraard). Maar die van mij was boter geworden. Te lang niet gebruikt dus. Ik heb het vervangen door melk en dat ging wonderwel goed. Dit is het resultaat.


Super lekker bramenijs, minder dikmakend doordat er geen slagroom in zit. Het is ontzettend smeuïg, lijkt wel yoghurtijs, al zit er ook geen yoghurt in. DH heeft gezegd dat dit recept in mijn receptenschrift mag. Daar komen alleen recepten in die succesvol zijn gebleken.

Oh ja, jullie willen natuurlijk ook het recept hebben. Oke, je hebt nodig: 200 gram bramen, 70 gram fijne kristalsuiker, 1 el. citroensap (vers of uit zo'n handig flesje), 1 eidooier, 175 cc volle melk (ik gebruikte halfvolle) en 50 cc slagroom.

Bramen wassen en samen met het citroensap en de melk pureren. Ik heb het daarna ook nog door een fijne zeef gedaan om zo de pitjes er uit te krijgen.
De eidooier met de suiker kloppen. De slagroom (apart !!!) stijf kloppen. Alle drie de mengsels door elkaar scheppen. Goed mengen. Daarna invriezen en regelmatig omscheppen om het luchtig te houden. Of zoals ik: in de ijsmachine. Heerlijk.

Laten jullie weten of het net zo lekker was als ons ijs als je het uitprobeert?
.

6 opmerkingen:

 1. Hé, hier ben ik blij mee! Wij hebben ook zo'n overvloedig veel vruchtdragende bramenstruik staan.
  Ik maak er meestal sap van. Maar bramenijs is natuurlijk een delicatesse. De eerste volgende oogst zal dus gebruikt worden voor IJS.., en natuurlijk ga ik vertellen hoe het uitgevallen is!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm, dat ziet er lekker uit! Ik heb net bramenjam gemaakt (met zoetstof ipv geleisuiker), ook zo lekker, maar volgend jaar wordt het dus ijs. Dank je wel voor het recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zou je er ook sorbet ijs van kunnen maken. ik nl altijd last van racekak bij gewoon ijs:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmmmmmm., dat lijkt ons heel erg ,!!!!!!!!!!!!!
  ((rxcwe4jop97nhnkjk39tp
  itsr8990i90999wroiuyh)
  het laatste is getypt door Nadeche, diehet ook erg heerlijk lijkt.... ;0)
  groetjes, Ria (en Nadeche)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit lijkt me heel lekker. Volgende week is er een ijsmachine bij Lidl in e aanbieding. Zal ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog nooit ijs gemaakt, maar het ziet er heerlijk uit zeg. Mijn moeder plukt altijd bramen in het wild. Dit jaar ook weer, meestal wordt er sap van gemaakt. maar ik zal dit recept eens doorgeven.
  Dank je wel!!!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.