Pagina's

zondag 28 augustus 2011

Kaasmuffins

Vandaag een superlekker en hartig recept. En ook heel gemakkelijk te maken. Je hebt nodig: 200 gram ricotta, 60 gram blauwe schimmelkaas, bieslook en bladerdeeg. En eigenlijk ook 2 eetlepels creme fraiche, maar ik heb dat niet gebruikte. Ik was het vergeten mee te nemen uit de supermarkt. Om je alvast lekker te maken zie je hier het resultaat.


Vet een muffinblik (of aparte vormpjes) in met boter (of olie zoals ik gedaan heb). In iedere vorm doe je een stukje bladerdeeg, zodat het goed bedekt is. Er moet een bakje ontstaan. De vulling maak je door de blauwe schimmelkaas te verkruimelen in een bakje ricotta. Versgeknipte bieslook en de creme fraiche erbij en roer alles goed door elkaar. Maak het eventueel op smaak met wat peper en zout.

Doe dit mengsel in de bladerdeegmuffingbakjes (scrabblewoord). En zet het geheel in een voorverwarmde over. Laat dit ca. 15 minuten op 180 graden bakken. En dan jummie, smullen maar. Heel erg lekker warm. Wij hebben niet de kans gekregen om te kijken of het ook koud smaakte. Laat maar horen als het jullie wel gelukt is.

Ik heb ook een supergrote muffin gemaakt. Dit smaakt ook goed, maar de kleintjes zijn uiteraard lekkerder en vooral handzamer.


.

3 opmerkingen:

 1. Je bent goede bezig met al die recepten, maar ik probeer nog 10kg af te vallen, dus ik doe even niet mee (lol) groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik wil net wat aan mijn onderkinnen gaan doen, maar heel verleiderlijk:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er lekker uit. Krijg meteen trek.
  Groetjes Joke
  Ps heb een nieuwe site

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.