Pagina's

woensdag 17 augustus 2011

Christmas Fun, deel 5

Mensen bedankt voor het meeduimen en de kaarsjes. Blok 5 én blok 4 van de Christmas Fun zijn inmiddels in Huize Bietje aangekomen. Blok 4 met de engeltjes is zo'n schatje. Daarvoor had ik een flink breed stuk achtergrondstof voor nodig. Uit het stoffenpakket van The Log Cabin had ik wel ecru stoffen gekregen, maar daar was al in geknipt (door mij) en er was geen stuk meer zo groot. Dus besloot ik met blok 5 te beginnen.

Oh, oh, wat zitter er een kreukels in, ik had het echt moeten strijken voor de foto.
Maar ja, strijken is echt niet mijn hobby. Dat doe ik zo min mogelijk, ook met lapjes.


Blok 5 is een heel snel blok. Het is alleen borduren/stitchen en een klein beetje appliceren. Dus trok ik mijn lichtbakje weer te voorschijn en begon met dit blok. Uiteraard zou Bietje Bietje niet zijn als ze niets veranderde. De sterren op dit blok zouden in wit of creme gestitcht moeten worden, maar dat zou helemaal niet te zien zijn als het klaar was. Dat vond ik ook weer zonde. Ben dus na gaan denken en zoeken in mijn borduurgarenkist. En uiteindelijk (na raadpleging van DH) heb ik gekozen voor zilver. Prachtig toch, kijk maar op de detailfoto's hieronder.


De kerstsok. Hier kun je goed 'zien' dat wit op deze ecru achtergrond niet echt goed te zien is. Misschien moet ik daar nog wat aan doen. Een randje met één rood draadje (in plaats van de gebruikelijke twee???)


Het engeltje in de top van de wankelige boom. Ze is met zilverdraad vastgezet. En dat draadje is aan de voorkant gestrikt, maar dat is niet zo goed te zien. De bedoeling was dat er zo'n schattig zilver strikje te zien was. Maar dat is zo'n raar knoopje aan de voorkant van het engeltje geworden. Misschien wil ik dat ook nog veranderen, ik zie nog wel.


En een close-up van de sneeuwster in zilver. In het daglicht fonkelt hij niet echt, maar 's avonds in het kunstlicht schitteren de sneeuwvlokken echt. Ziet er dan heel goed uit.


Ik ben nu wel aan het kijken om ook zilveren accenten in de andere blokken te maken, om zo meer eenheid in de blokken te krijgen. Denken jullie met mij mee hoe ik dat kan?


Inmiddels heb ik ook een stuk achtergrondstof gevonden in mijn bescheiden voorraad dat groot genoeg is voor de engeltjes. En oh, wat is het leuk om daar aan te werken. Anderhalf engeltje is af, maar dat laat ik een andere keer zien.
.

7 opmerkingen:

 1. Ik vind dit zo mooi worden, dat ik er bijna zelf ook éen zou gaan maken. Ik zit er over te denken om lid te worden van de stoffenclub (dank je wel voor je mail) Om ook eens wat meer met naaiwerk te gaan doen.
  ik zal met je meedenken over zilvere accenten. misschien zijn hele piepkleine gehaakte sterretjes ook leuk om erin te verwerken, bv met dat hele dunne zilverdraad. of gouddraad.
  Maar ik vind het sowieso allemaal schitterend wat je hiervan maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook deze blok ziet er weer prachtig uit. Je zou er zomaar zin in kerstmis van krijgen.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat word dit leuk, nu jij gaat heel veel leuke dingen in huis krijgen met de kerst!
  Hoe gaat het met je Inga borduurtjes!
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kom al echt een beetje in kerstsfeer! Nee, doe maar niet, ik wil nog even genieten van de zomer. Maar je borduurwerk is ontzettend mooi. knufz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig blok! En fijn dat alles nu toch terecht is! ;)
  Geniet ze!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zuinigheid met vlijt, bourt huizen als kastelen, of, wie wat bewaart die heeft wat,maar gooed dat je zo'n grote voorraad hebt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk is dit. Je hebt straks met kerst iets heel mooies.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.