Pagina's

donderdag 18 augustus 2011

IJS !!!

Misschien weten jullie het al, maar ik ben gek van ijs. Om te eten dan wel. Het is een van de heel weinige dingen waar je me 's nachts voor wakker mag maken. Nou was mijn schoonmoeder deze week jarig. Op zich heeft dat niets met ijs te maken, maar ze wil meestal een dagje uit voor haar verjaardag. En nou had ze net gezien dat IJssalon Florence uit Nederweert IJssalon van het jaar 2011 geworden was. En daar wilde ze een ijsje gaan eten. Ik was natuurlijk meteen voor dat plan te vinden. DH ook trouwens.


Het weer was redelijk vriendelijk zodat we buiten konden zitten. De kaart beloofde heel veel goeds. We hadden moeite met kiezen. Schoonma liet een ijsje samenstellen van fruit en fruitijs. DH nam ook een supercoupe met allerlei vruchtenijs. En ik bedacht om voor de winnende coupe te gaan. De Macaron de Florence. Een superkeuze bleek. Kijk maar, dit was hem.


Er zat pistache-ijs in, zo zacht van smaak. En abrikozenijs. Ik houd niet van abrikozen, maar nu wel van abrikozenijs. En choco-vijgenijs (geloof ik), oh, zo hemels. Verder was de coupe gevuld met abrikozengelei onderin. Vijgengelei tussen het ijs en pistachemacarons met choco-bolletje bovenop. En de drie uitstekende witte dingen is witte chocolade.

Het glas was ook apart. Het leek een groot drinkglas, maar er zat een dubbele wand in. Het binnenstuk was kleiner en liep in een steeltje. Dus het was een soort wijnglas in een groot cola-glas. Op de foto is het niet goed te zien, maar hopenlijk begrijp je wat ik bedoel.

Kom je in de buurt dan is het beslist het omrijden waard. Als het aan mij ligt, zullen wij er ook zeker nog terug komen. Ondanks dat we een meervoudige winnaar van eerder jaren veel dichter in de buurt hebben.
.

11 opmerkingen:

 1. Mmmmmmmm!! Wat een héérlijk plaatje, dat nodigt inderdaad uit om vaker te gaan eten. knufz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mij kon je vroeger voor ijs wakker maken, maar dat is lang verleden tijd. het ziet er wél zo lekker uit om overdag eens te gaan eten:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt heel leker. Ik denk dat je nog wel eens meer zult gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeeeeerlijk!!!!!!
  Een super-tip; dank je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmmmmmm, ik ben ook zo'n ijsfan. Een adres om te onthouden.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nederweert zei je... here I come.. Mocht ik in de buurt zijn. dan wil ik daar beslist een ijsje gaan eten.
  Zit ik nu bijna boven jouw ijsje te kwijlen met een bakje koffie voor me neus.
  Kan niet eens zelf een blogje schrijven want blogger wil niet meerwerken. dan maar niet het is ook vakantie.

  Ondertussen brei ik nog maar een paar pennen. groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. MMMMMM en ligt niet zover van me vandaan. Maar ben je al eens in Illkhoven (in de buurt van Roosteren) bij Nostalgie geweest. Die hebben een heerlijk yoghurt sorbet met aardbeien.Ze hebben natuurlijk niet zo'n apart ijs als die ijssalon van jou

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mmmmmhhhhh., hebben jullie ook suikervrije ijs? want momenteel mag ik geen suiker maar heb heel graag ijs!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.