Pagina's

dinsdag 8 november 2011

Wedding Quilt

Kijk eens wat er zo net gebracht werd?
 Het nieuwste boek van Jennifer Chiaverini "The Wedding Quilt". Ik zag een tijdje terug dat je via bookdepository het boek al kon bestellen. Je kreeg zelfs korting op de normale prijs. Hoe langer van te voren je bestelt, des te meer korting. En aangezien ik helemaal weg ben van haar boeken, bestelde ik het.


Ik wilde het een beetje leuk op de foto krijgen en keek rond naar wat accessoires. Maar ik kon niets in het thema vinden. Of ik moest mijn trouwjurk van zolder halen. Dat ging me net te ver. Tot ik dit zag.
 Mijn trouwring. Een heel bijzondere ring. Niet alleen omdat het mijn verbondenheid met DH symboliseert, maar ook omdat we de ringen toentertijd zelf gemaakt hebben. Toevallig zag ik ergens een advertentie waarin je in een workshop van een dag zelf, samen je trouwringen kon maken. Ook naar eigen ontwerp. Onder leiding van een ervaren goudsmid maak je elkaars trouwring.


Wij kozen voor een zilverkleurige ring met daarin goudaccenten. Die goudaccenten zijn de eerste letters van onze voornamen: de B en de F. Deze zijn uit de eigenlijke ring gezaagd (door onszelf), wat was dat een priegelwerk. En daarna nog een keer uit een stukje goud (weer een priegelwerk). Daarna in de band gelast, en uiteindelijk is er een ronde ring van gevormd. De meeste gedeeltes hebben we zelf gedaan. De goudsmid deed het voor en keek uiteraard toe, maar het zijn onze eigen ringen geworden. Ik ben er nog steeds heel blij mee.


 


.

8 opmerkingen:

 1. Wat apart om jullie eigen trouwringen te kunnen maken. Nu hebben ze nog mer betekenis voor jullie. Veel leesplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi idee om je eigen trouwring te maken, ik vind de ring heel bijzonder.
  Veel leesplezier met het boek!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk die trouwringen! de volgende keer wil ik hem eens in het echie zien. banaf januari kien ik niet meer, maar dat vertel ik nog wel eens:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend romantisch :))!! knufz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een erg leuk boek als je ook kunt quilten. Die figuren symboliseren ook echt wat er in zo'n hoofdstuk gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees haar boeken ook sinds kort en heb de eerste 4 in het nederlands gelezen. Ik leen ze bij de bibliotheek, maar de 5e is steeds uitgeleend. Misschien maar goed ook. Is het in het Engels goed te lezen?
  En die ringen: heel romantisch!
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een romantisch verhaal, heb sinds kort een webshop ondekt waar je de boeken van kan downloaden,want heb vorig jaar voor mijn verjaardag een e-reader gekregen,scheelt heel wat sjouwwerk.veel leesplezier toegewenst. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh heerlijk een nieuw Chiaverini boek, mmmmm.... ik ben nog lang niet jarig....
  Super speciaal zelfgemaakte ringen, heel bijzonder en heel mooi ontworpen en gemaakt.
  Bewonderingsgroetjes, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.