Pagina's

donderdag 27 oktober 2011

Dag met een gouden randje

Gisteren was het weer zo'n dag. Ik heb genoten. Mijn plan was om naar The Log Cabin te gaan voor achtergrond stof voor twee engeltjes. Dat is toch een stukje rijden van ons af. Hier in de buurt zijn helaas geen winkels met quiltstoffen. Mijn vaste koffie-adresje was op vakantie. (Hi Riet, heb je het leuk gehad?) Dus trok ik de stoute schoenen aan en vroeg of ik bij de lapjesfluisteraar koffie kon drinken. En heel gastvrij opende zij de deuren. Ze regelde ook nog een extra gast. "Zo leer je steeds meer mensen / quiltsters kennen". Kei-leuk.


Dus trok ik naar het zuiden en ietwat te laat kwam ik aan. Ondanks dat ik beide dames eigenlijk niet zo goed ken, was het meteen ouderswets gezellig. We kwamen niet uitgekletst en dat lag zeker niet (alleen) aan mij, hoor. Later kwam de zus van de fluisteraar ook nog binnen wandelen. Ik kwam er niet weg. Ik moest me uiteindelijk losrukken om toch nog voor sluitingstijd in Hillensberg te zijn.


De dames die volgende week naar de Regiodag in Limburg gaan kan ik alvast verklappen dat je daar iets heel moois te maken krijgt. Ik mocht het absoluut niet fotograferen, maar dat kon ook niet, want het toestel lag natuurlijk thuis. Het lijkt erg simpel, is ook niet echt moeilijk, maar je moet toch je hersens er goed bijhouden. De handmatige versie was nog in de maak, maar het is absoluut de moeite waard. Jammer dat het op vrijdag is, anders hadden jullie mij daar ook gezien. Ideetje om het eens per jaar op zaterdag te doen?


Dames, bedankt voor de gezelligheid. Maar ook natuurlijk voor de koffie, lekkers erbij, boterham, etc. etc. Dit was echt weer zo'n dag met een gouden randje. De volgende keer komen jullie maar eens naar het noorden. Kunnen we meteen de Kantfabriek met een bezoekje vereren. Dat is hier echt om de hoek.


Toen ik me eindelijk los heb kunnen trekken ging ik naar Hillensberg. Daar was het erg rustig. Dus Sybil had uitgebreid de tijd om mij te helpen kiezen bij de achtergrondstof.  En nou willen jullie natuurlijk weten wat ik allemaal gekocht heb, nietwaar? Nou hier komen dan eindelijk te foto's.Als eerste de achtergrondstoffen. De stippenstof is om stitcheries op te maken. De overige twee stofjes zijn achtergrond voor de twee Engeltjes van Ellie die ik gemaakt heb: de Christmas Angel en de Garden Angel. Ze zijn echt schattig geworden. Ik zal ze deze week nog wel laten zien.
De naalden zijn om te gaan quilten. En het bruine garen is om de Fin de Siècle te gaan quilten. En de naalden ook. Op de engeltjes ga ik het quilten oefenen. Dat wordt erg spannend, dus als jullie nog tips hebben?????

Deze stofjes kon ik gewoon niet laten liggen. Daar heb ik al iets voor in gedachten, maar dat moet nog uitgewerkt worden. De kleurtjes zijn echt snoepig. Pas thuis, in daglicht, zag ik dat de blauwe er niet zo mooi bij past, maar die komt ergens anders dan wel terug. Bij de bovenste lijkt het net alsof er zigzagband over heen loopt.


Ik had laten weten dat ik kwam, dus alle pakketjes die ze nog op moesten sturen, lagen al klaar. Zo kon ik ook het laatste deel van de Christmas Fun meenemen, en de stofjesclub en ook het nieuwste naaldenmapje. Dus ik heb weer genoeg te doen, want ook de stof voor de sashings van de Fin de Siècle liggen al te lonken. Ach duurde de herfstvakantie maar wat langer. Maar volgende week moet ik toch echt weer aan het werk.
.

10 opmerkingen:

 1. Je hebt wel prachtige lapjes gescoord!!! en dus een hele fijne dag gehad, heerlijk toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd, wat je hier mee gaat doen en het quilten krijg je wel onder de knie.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n leuke dag gehad en ook nog van die mooie lapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtige stof, kan je me vertelen van wie de beige stof is met de witte stippen.....aub

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zekert was het een gezellige dag. Ook ik ben langer blijven hangen dan de bedoeling was. Vandaag hebben we het goed gemaakt met de honden. Lekker (ManLief en ik) de hele dag thuis en in de tuin werken waar de honden bij zijn en hun gang kunnen gaan.
  Het quilten zal inderdaad lukken. Aan je werkjes gisteren te zien werk je netjes!!! Als de quilt steek regelmatig is is het goed. Kleinere steekjes maken komt vanzelf door ervaring. Laat je dus niet gek maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja.., een week is zo om, Birgitte.
  Maar ach, er zijn ook genoeg mensen die geen herfstvakantie hebben.
  Ik heb lekker zitten meegenieten tijdens het lezen van je berichtje en wat een mooie stofjes allemaal, wow..

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja ik wilde naar de quilt dag gaan maar als introduce,kreeg ik gister bericht dat het vol is,extra vrije dag genomen vind niet leuk.ook voor de dames waar ik mee zou gaan,ben me een beetje aan het ergeren,maar heb ik toch niets aan,en leuk bij Sybil is wel leuke meid,trouwens Jacqueline ook,ik zit nl op curssus beginners voor quilten,groetejs irena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie aanwinsten! En wat worden je engeltjes schattig ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een leuke dag! je begint al een "bietje" bij de familie te horen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo leuk leuk leuk, ik begin echt een beetje jaloers te worden op al die mooie lapjes en mooie patroontjes.
  Ik weet zeker dat als ik meegegaan was ik ook met zo'n buit thuisgekomen was. Leuk dat je het zo gezellig hebt gehad. Lijkt me super om daar eens rond te neuzen,

  zo op de foto past dat blauwe er heel goed bij. maar foto's is vaak anders wanneer je het in je handen hebt. ben wel reuze benieuws wat het allemaal gaat worden.

  grtjs petra

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.