Pagina's

donderdag 20 oktober 2011

Foto's

Ik heb al eerder verteld dat mijn moeder flink aan het opruimen was. Mijn broer en ik grappen al, of we al een plekje in het bejaardenhuis moeten reserveren voor hen. Maar dat hoefde nog niet. Zijn ze ook nog veel te jong en te goed voor.

Nou hadden ze vlak na hun huwelijk geen fototoestel. Mijn vader maakte dia's. Die dia's kwamen af en toe uit de kast, maar erg vaak heb ik ze niet gezien. En de laatste 20-30 jaar al zeker niet. Vorig jaar schafte moeder zich een dia-scanner aan, met als doel om die dia's eens in te scannen. Van de week kreeg ik van haar een CD met dia's van de jaren 1968-1974, dus van mijn eerste jaren. En ach wat was ik een schattig kindje. Mollig (uiteraard) met grappige blonde krullen. Ik was erg blij met de scans, want van de meeste gebeurtenissen had ik nog nooit een foto gezien. Willen jullie ook genieten?

Alle schoenen van mijn moeder waren niet veilig voor mij. Ik slofte er graag op rond. Zoals bij deze laarzen. Het lijken wel zeven-mijls-laarzen voor mij. Overigens waren schoenen met hakken ook erg in trek bij mij.


Naar natuurlijk had ik ook eigen laarsjes.
Maar daar kun je natuurlijk niet zo diep mee door het water spetteren.


Deze foto is ook leuk.
Mijn oom en tante waren op vakantie op bezoek met hun 5 zonen.
Pap en oom vonden het leuk om iedereen, net als de gebroeders Dalton van Lucky Luke,op grootte op de foto te zetten.
In de kinderwagen zit ik, maar ik vond mijn grote neven veel interessanter dan de foto.


Op vakantie aan de Moesel was de rivier natuurlijk te gevaarlijk voor mij.
Dus hadden mijn ouders een eigen zwembadje meegenomen.
Op de achtergrond is de Moesel te zien en de wijnranken op de berg aan de andere kant.


En de laatste wil ik in de kamer hangen.
Ik hield er van om kopje te rollen in de speeltuin.
Charmante foto, he?

.

10 opmerkingen:

 1. Wat een verrassing zal dat zijn geweest en wat een lief gebaar van je moeder. Heel veel herinneringen zullen weer boven zijn gekomen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk van je moeder om hieraan te denken. De laatste foto is erg leuk. Dat doe je zeker niet vaak meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is altijd genieten als je ziet hoe veel plezier je als kind had! knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zul jij hier enorm blij mee zijn! En wat een geweldige waardevolle foto's voor je!
  En ja hoor je was( en bent) een leuke meid!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je moeder zo technisch is om de dia's om te zetten. Kan je (en wij ook) genieten uit de oude doos. Zelf begon ik ook meteen te mijmeren over mijn jeugd vakantie's. De laatste foto is heel herkenbaar. Leuk was dat hé, kopje rollen over de stang tot je er "gek" van werd...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Birgitte,

  Wat leuke foto's, wat zal jij blij zijn dat je mama zo een dia-scanner kocht hé, nu heb je zelf terug een aandenken op beeld van je kindertijd.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk altijd oude foto's. Zitten zulke leuke tussen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's, Brigitte!! Wij hadden vroeger ook alles op dia. Ik heb mijn broer zo'n diascanner gegeven. Kan hij de dia's omzetten :-) Ik heb nog niks van 'm gehoord. Toch eens vragen of-ie al is begonnen...
  Dat gedichtje van je moeder, dat ken ik ook, maar dat in het Duits! Mijn moeder is Duitse (nou ja, net over de grens), vandaar.
  En de regiodag in de herfstvakantie? Dat lijkt me niet zo'n goed idee. Dat hebben we al eens (per ongeluk)gedaan, maar dan moeten alle oma's op hun kleinkinderen letten. Zaterdag hebben we nog nooit geprobeerd. We zullen het er eens over hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.