Pagina's

dinsdag 25 oktober 2011

Speciale borduursteken

Sinds een korte tijd ben ik lid van deze yahoo-group. Het is een groep die zich bezig houdt met speciale borduursteken, dus niet alleen de gewone kruissteek. Denk nou niet meteen dat ik zo'n super borduuster ben. Ik ben lid geworden juist omdat ik specialere en apartere steken wilde leren. Abi Gurden ontwierp al een patroon waarin allerlei andere steken zitten. Het was een boom en de bladeren waren zo'n 15-20 verschillende steken. Het resultaat was super mooi. En ik was helemaal weg van dat patroon. Via deze group werd het als een SAL aangeboden.


Intussen is er een nieuwe SAL gestart, maar ik besloot eerst met de eerste te starten. Voor de kleuren koos ik bruin voor de stam, dat worden 'gewone' kruissteken. En allerlei roze-paarse tinten voor de bladeren. Op deze manier probeer ik een boom met bloesem te maken. Lijkt me mooi.


Ik begon niet met de stam, maar met de eerste speciale steek. Die zat nl. dicht bij het midden van het stramien, anders moest ik echt flink tellen. De eerste steek is de Smyrna Stitch. Een soort grote kruissteek met daarover nog een staand kruis. Op dit moment heb ik de stam ook af. Uiteraard anders dan op papier, want ergens vertelde ik me. Ik heb dat nou altijd met kruissteken. Jullie ook?


De tweede steek die ik nam was de Eyelets. En inderdaad, er komt inderdaad een soort oogje in. Ook al probeer je echt niet de draad aan te trekken, het gebeurt gewoon. Voor en na zal ik jullie mijn groeiende en bloeiende bloesemboom laten zien. Zo ver ben ik nu.


Intussen is een nieuwe SAL gestart. Het wordt deze keer een uil. Op de startsite van de yahoo group site staat een afbeelding. Dus uilenliefhebbers. Meld je aan. Het is echt niet moeilijk om te maken. Want Abi heeft het patroon in delen opgesplitsts, iedere 2 weken een nieuw deel, met nieuwe steek. Maar bij ieder deel komt ook een uitgebreide handleiding over de nieuwe steek. In het Engels, maar de tekeningen zijn zo goed, dat iedereen die kan zien, het kan volgen. Dus je krijgt niet alleen een geweldig patroon, maar je bouwt ook nog eens een mooie bibliotheek met steken op. Wat wil je nog meer..

9 opmerkingen:

 1. Dat ziet er mooi uit. Misschien iets voor na de feestdagen. Nu heb ik maar een probleem: tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er leuk uit en het klinkt heeeel verleidelijk. Maar net als Anita is tijd ook voor mij een probleem. Neem je het morgen mee?
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt heel leuk! En hoe kom ik op de site van Yahoo-groep?
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd naar het vervolg, de steken zien er nu al mooi uit.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nieuwe dingen leren is altijd een uitdaging!! Veel plezier met deze....knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is nog eens een leuke manier om bij te leren!
  Je bloesem wordt prachtig. Je kleuren zijn perfect gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke steken laat je zien, en idd er is zoveel meer mogelijk dan de kruissteek...
  In mijn nieuwe handboek staan er ook een heleboel en ooit ooit ooit... ga ik ze allemaal nog eens gebruiken!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat bijzonder deze bloemensteek, het lijkt me enig om nieuwe steken te ontdekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reminds me of Washington, D.C. & Japan's Cherry Blossoms trees.

  Very nice.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.