Pagina's

maandag 31 oktober 2011

Kerstballen breien

Een nieuwe rage waar ik me (nog niet) aan gewaagd heb. Ik zou wel willen, maar ik ben bang dat ik er dan weer een hobby bij heb. Waar, o, waar, kan ik toch die pot met tijd kopen?

Het rondbreien heb ik nooit gedaan, dus zocht ik eerst maar eens op youtube of dat lastig is. Daar vond ik twee duidelijke video's waarin een kerstbal in één kleur gebreid werd. Het klinkt niet echt moeilijk, dus misschien probeer ik het toch eens. Kijk maar.

Deel 1 - of hoe je moet meerderen om een bal te krijgen


Deel 2 - of hoe je moet minderen om de bal weer rond te krijgen


Arne en Carlos hebben een nieuw boekje gemaakt Strikkedukker (poppen). Hier het filmpje van de aankondiging. In het Noors, maar let eens op de kerstballen...


Succes!

.

8 opmerkingen:

 1. Ja, ik ben ook opzoek naar die winkel waar ze tijd verkopen, wel heb ik bij Bol.com het boek bestelt over kerstballen breien, ook ik heb nog nooit rondgebreid, maar ik vind wel dat het tijd wordt daarvoor, wil ook zo graag sokken leren breien. Eerst maar kijken of het wil lukken met de kerstballen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ....ik waag me er ook niet aan! te veel hobbies, te weinig tijd, maar wel leuk:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Birgitte,

  Succes met tijd te koop te vinden, ik vind het nergens helaas :-)
  Maar succes met het eventueel toch proberen, de nieuwe hobby erbij bedoel ik :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze ok erg leuk. Maar... inderdaad geen tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf zijn ze, hè, die kerstballen. Ik heb het boek inmiddels ook, maar nog niet de houten breinaaldjes en die gewone zijn veel te glad. Ik heb de naaldjes besteld in de breiwinkel hier in de buurt en als ze binnen zijn, ga ik het proberen (als ik tijd heb, zucht.....)

  Succes jij hè!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alleen die namen zijn zo komisch
  Strikkeduker en jullekuler. zo lekker zweeds haha of noors.
  Ik heb er inmiddels 13 klaar
  en dat poppenboek hoop ik volgend jaar in het nederlands te zien want dan koop ik hem

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuke filmpjes, bedankt voor de link! De kerstballen zijn niet heel gemakkelijk (ook al omdat ik niet een echte fan van breien met 5 naalden ben), maar toch wel te doen. Ik ben al bezig, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja leuk, kerstballen breien, maar ik wil ze liever vilten! Samen zullen ze in een boom heel mooi staan. knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.