Pagina's

zondag 10 oktober 2010

Kindjes

Antje uit Urk heeft vandaag een berichtje (mét foto) over de Ommelebommelestien. Alle kindjes uit Urk komen daar vandaan. Lees haar verhaaltje maar eerst voor je verder gaat met mijn verhaal.


Toen ik dit las, moest ik meteen denken aan de sexuele voorlichting die mijn moeder mijn broer en mij gaf. Ze heeft dat een keer of 3 gedaan. Elke keer waren wij wat ouder en paste ze haar verhaal aan op onze leeftijd. Maar ook op wat er zelf in ons lichaam aan de hand was. Goed gedaan mam!


De eerste keer was toen we zo'n 4 jaar waren. In de "Ouders van Nu" stond toen een stripverhaal aan de hand waarvan ouders hun kinderen konden voorlichten. Dus mam met twee kleuters naast zich op de bank. Op het einde vroeg ze of alles duidelijk was. Nou, ik had nog een vraagje "Ik snap hoe de kindjes in de buik komen, maar hoe komen ze eruit?"


Nou mijn broertje (jaar jonger) die wist dat wel en zei: "Stommeling, uit de grote teen natuurlijk!" Mam zonk de moed in de schoenen, dat was wat er begrepen was van haar hele verhaal.De grote teen heb ik geleend van Wobbes Wiebelteen, kijk hier staat hij helemaal.Dit is een ontwerp van Atelier Tintangel dat ik nog eens wil maken. Past hij niet prachtig in deze herfstige tijd?
.

7 opmerkingen:

 1. Voorlichting heb ik niet gekregen, dat moest je zelf maar uitzoeken. Daardoor had je soms hele rare ideën over dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig wat een kinderfantasie: uit de grote teen
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Brigitte! Wat een idee!! Zo zie je maar dat elk kind een andere leeftijd heeft om voorgelicht te worden.
  Groetjes en tot...Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons vroeger ook geen voorlichting, wel een paar boekjes in de kast:"Als je wat wil weten moet je het maar lezen"

  Erg he?


  Toen ik hoogzwanger was met Svenja, was Samuel 5 en Markus 7.Midden in de nacht kwam Samuel naar me toe en haalde de deken van mijn bed af. "Wat doe je nou?"
  "Ja mam, als de nou baby déze nacht komt kan hij geen ademhalen als ie opeens tussen jouw benen ligt"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke verhalen! En wat een heerlijk manneke om nog een ste mogen maken. Alleen voor die wiebletenen zou ik hem al in huis willen halen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé Birgitte, Wat leuk dat je naar mijn blog een linkje hebt gemaakt! Maar ondanks het steen-verhaal heb ik een goede voorlichting gehad, gelukkig. En dat mannetje heb je zelf gemaakt??,of heb ik dat verkeerd begrepen? Knap hoor!groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Antje
  Dat manneke heb ik niet gemaakt, maar dat wil ik nog eens gaan doen.

  @Scrapothekerin
  Hield je zoon voortaan iedere nacht de wacht bij je bed???

  @Viltarietje
  Mijn moeder heeft ons in etappes voorgelicht. Iedere keer vertelde ze het in meer detail. En speciaal voor mij als dochter nog een keer apart over menstruatie en zo.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.