Pagina's

zaterdag 23 oktober 2010

Muts, Mutser, Mutsigst

Eerst nog even over mijn druiven van gisteren. Ik had net het berichtje geplaatst toen ik in een plaatselijk krantje las dat druiven pas na 2 jaar (voorzichtig) vruchten begonnen te geven. Nou dat kan kloppen ze staan er nu precies 2 jaar. En pas na 4 jaar zouden ze volop vruchten geven, echt wel op nieuwe scheuten, dus dat wordt snoeien. We moeten nog even wachten voordat we zelf wijn kunnen maken. Jammer, dan toch nog even andermans wijn drinken.

Het weer is kouder aan het worden en dus komen ook de sjaals en mutsen weer uit de kast. De baardmuts die ik onlangs liet zien, zal erg warm zijn. In een reactie op dat bericht werd verteld dat ze ook gewoon in Nederland te koop zijn. Via deze site. Er is zelfs een speciale damesversie in roze. Én je kunt kiezen uit diverse soorten snorren, van Chinese hangsnor tot een echte walrussnor.

Ik vond echter weer een gave muts. Op de site van Crochet Today, een haakblad, werd aangekondigd dat het patroon in de uitgave van sept-okt komt. De enige echte Brainy Maniac Muts, ofwel hersenenmuts, ontworpen door Pamela Wynne. Kan het nog mutsiger?

Als je de afbeelding goed bekijkt, kun je hem gemakkelijk namaken. Gewoon een muts haken (of breien) en dan op de muts stokjes haken. Precies zoals wij vroeger op school een pannenlap haakten. Dan moest je eerst een soort raster (denk aan de betonrasters in de bouw) haken van lossen en stokjes. En die 'ribben' gebruikte je daarna als basis om de stokjes op te haken. Zo lijkt mij deze ook gemaakt. Laten jullie even weten als jouw muts klaar is. Een afbeelding zou echt fijn zijn, dus publiceer ik wel op mijn blog.
.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Birgitte,

  Awel, onze zoon zou dat een coole muts vinden, als het bij hem maar zoiets is, dan is het ok, brrrr.hihi.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel een gave muts. En die wijn komt vast nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Voorlopig zet ik gewoon 1 van mijn vilten hoedjes op mijn hersenen!
  Lieve groet en tot.....Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja men kan ze bedekken of men kan met zn hersenen bloot lopen hé !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is echt een muts voor mij... ik ben blond. Nu kan ik eindelijk laten zien dat ik echt wel hersenen heb!! hahahaha, groetjes Peebee

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.