Pagina's

vrijdag 22 oktober 2010

Laatste oogst

 
Dit is de laatste oogst uit de tuin. Onze eerste druiven, twee kleine trosjes, maar alle begin is moeilijk. En nog een handjevol bramen die achter bladeren verborgen waren. Niet gezien bij de laatste pluk.

Als ik dit schrijf heb ik spierpijn in de achterkant van mijn benen. Afgelopen maandag hebben DH en ik onze eerste vakantiedag in de tuin doorgebracht. Niet genietend van alle pracht, maar werkend. Winterklaar maken. Dus het gras voor de laatste keer maaien, al het onkruid er uit, snoeien, etc.etc.

Veel bukwerk dus, en nu voel ik de spieren aan de achterkant van mijn lijf. En dat terwijl het nog net helemaal klaar is. Als het weer het toelaat zal ik deze week nog eens een paar uurtjes krom moeten staan in de tuin. Maar ja, je moet er wat voor overhebben.

6 opmerkingen:

 1. Allee Bietje jullie kunnen weer eten sê !
  En ja ik ken dit , als men zijn tuin winterklaar wil maken, is het ff travakken hé.

  Misschien een rustige dag vandaag voor jullie,
  groetjes, Susie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar de beloning is groot, een enorme druiventros en bramen. groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er heerlijk uit, dat iswel wat spierpijn waard!
  lieve groet, snoep ze en tot...riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Birgitte,

  ga/kan je er iets van maken, of is de oogst te klein ervoor?

  En laat je spieren maar even met rust nu.

  En ik stuur mijn kaarten op, maar inderdaad ik heb er nog wel veel liggen, maar ooit zullen ze wel eens van pas komen zekers :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu nog een kleine trosjes, maar in de toekomst veel. En een mooie tuin in het voorjaar is toch wel spierpijn waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie oogst druiven en bramen! Als je wil kan ik je het recept voor een lekker wijntje wel geven. Kun je je spierpijn wat vergeten, hahaha. groetjes Peebee

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.