Pagina's

zondag 3 oktober 2010

Ziekjes...

Twee weken terug was de ouderavond op school. Vermoeid reed ik om 21.30 uur pas terug van mijn werk naar huis. En ik probeerde de vermoeidheid van mijn voorhoofd te wrijven. Maar gek genoeg deed dat erg pijn. Proberen, voelen, nog een keer. Het leek wel of er een verdikking net boven mijn wenkbrauwen zat. En het deed pijn als ik er over wreef. Gek.

De dagen er na had ik pijn aan mijn hoofd, geen hoofdpijn, want dat is onder de schedel. Maar pijn aan mijn hoofd, redelijk oppervlakkig. En dat ging steeds meer pijn doen. Dus toch maar eens naar de huisarts. En maar goed ook, ik had voorhoofdsholteontsteking. (leuk woord voor scrabble). (klik op de link voor meer informatie over deze ontsteking)

In je hele hoofd zitten allerlei holtes, die met elkaar in verbinding staan. Kijk maar op het plaatje hierboven. Waar ze precies voor dienen weet ik niet allemaal, ik ben geen medicus. Maar ze vormen wel een soort klankkast voor je stem. Mijn neus zat niet verstopt, maar toch klonk mijn stem alsof dat wel zo was. Kwam door de verstopte voorhoofdsholte.

In de holte boven mijn ogen zat dus een ontsteking. Ik kreeg een heel pakket aan medicijnen mee. Antibiotica-pillen en maar liefst 2 neussprays.
De holtes waren verstopt en die moesten open gaan met de spray. De hele week was het voor mij dus snuiven en slikken. (als woordspeling op het programma spuiten en slikken van BNN). En die sprays waren vies, . . . , . . . , vies!!!!

Maar de pijn ging er wel van weg, gelukkig. Nu, ruim een week later, ben ik nog niet helemaal genezen denk ik. Het doet geen pijn, maar ik snotter nog steeds flink wat zakdoekjes weg op een dag.

Oh, ja, de arts vertelde ook dat het ontzettend besmettelijk is, en dat het op dit moment bij ons (Noord-Limburg) heel erg heerste. Ik was bij lange na niet de eerste (en ook niet de laatste) patiënt met dit euvel. Ben dus gewaarschuwd.
Dus:

- Kus geen vreemde mensen (ook geen bekende als ze er was slapjes uitzien)
- Schud geen handen meer
- Was je handen meerdere keren per dag (met zeep)
- Let op het hoesten van anderen (dat de bacillen je niet tegemoet vliegen)
- En vul zelf nog maar aan

Veel gezondheid gewenst.

6 opmerkingen:

 1. Hallo birgitte,

  Gelukkig is het na al aan de betere hand met je, maar toch verzorg je maar goed, hier in België zit; hoesten, koppijn, keelpijn,..

  En vandaag zou het zo warm worden, gek allemaal hé, misschien daarom dat iedereen ziek word, wat voor weer is dat nu toch!

  En brrr die dikke spinnen beginnen ongevraagd binnen te komen,

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterchap. Ik weet hoe je je voelt. Ik had de kaakhlten dicht zitten en ontstoken. Echt ijnlijk. Maar gelukkig gaat het ook hier een stuk beter. En zorgen dat je genoeg vitaminen binen krijgt. En handen wassen is hier een vast gegeven bij alles wat je doet. Als je iets te eten gaat maken of iets inschenken. Eerst handen wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap gewenst, ik weet wat het is, heb het in mijn middelbare schooltijd 2 keer gehad, met een tussenpose van 6 weken. De eerste week van die periodes heb ik alleen maar geslapen.
  http://quiltaart.blogspot.com
  P.s. Dank voor de foto van de blauwe lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat het al weer wat beter met je gaat. Het is vervelend als je wat mankeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens je heel veel sterkte toe, en beterschap want dat kan goed zeer doen.
  neem veel rust, en doe het rustig aan.
  liefs joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gôh Birgitte, wat ben ik blij dat ik verder weg woon, ik heb dit als chronische aandoening, vroeger heel veel narigheid ermee gehad. Wees inderdaad maar voorzichtig de komende tijd, je moet dit niet vaker krijgen. Heel veel beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.