Pagina's

donderdag 19 juli 2012

Aardbeien, deel 2

In plaats van komkommertijd, maak ik er gewoon aardbeientijd van. Vandaag deel 2. Met nog meer leuke dingetjes met aardbeitjes.

Eerst weer een lekker receptje, om in de juiste stemming te komen.Vandaag gaan we met stof en vilt werken. Wat dachten jullie van een aardbei-naaldenboekje. Patroon kun je hier vinden. Er zit zelfs een chocoladedipje patroon bij. Voor de echte lekkerbekken.


En als dat klaar is, ben je natuurlijk toe aan een groter project. Een kussen voor op de bank (of in de tuinstoel als de zon toch nog haar gezicht laat zien). Een patroon zit er niet bij, maar dat kun je zelf vast wel tekenen. De foto vond ik op flickr.


Deze site heeft ook een aardbeikussen, maar dan een andere vorm. Ze lijken echter wel heel veel op elkaar. Het patroon kun je hier wel downloaden als PDF-bestandje.


Alhoewel het juli is, zijn er toch al een aantal van jullie bezig met kerst. Denk aan 'Christmas in July'. Wist je dat aardbeien ook prima in de kerstboom kunnen hangen? Kijk maar eens op het plaatje hieronder. Oh ja, dit is de link. Er staat ook een goede tuto bij hoe je ze maakt. Alleen de blaadjes vind ik minder geslaagd. Die zou ik anders maken.


Je kunt er natuurlijk ook een hele serie van maken en dan in een slinger verwerken. Dat gebeurde op deze site. Ook heel er leuk, en heel erg zomers.


Ze geeft ook haar eigen patroontje er bij. Maar ook hier vind ik de blaadjes niet leuk. Maar de volgende link heeft veel betere blaadjes, kijk maar op de foto. Er staat een goede beschrijving bij om ze te maken, met templates, en ook een kleine foto tutorial. Hiervoor moet je op de foto in die link klikken.


Ander idee, maak een leuke tas van aardbeienstof. Zoals deze hier onder. Geen patroon op deze link, maar dat lijkt mij niet zo moeilijk te verzinnen. Extra tip van mij: zorg dat de knoop niet midden op je schouder komt te zitten. Als er dan iets zwaars inzit, doet drukt dat erg pijnlijk op je schouder. Ooit geleerd op een EHBO-cursus. Als je iemand een mitella aanlegt, dan mag je de knoop ook niet op de schouder leggen, maar die moet aan de voorkant.


Heb je ooit Irish folding gedaan? Dat kan met papier, maar ook met stof. Kijk maar naar deze aardbei hieronder. Gemaakt van stof. Leuk voor op een kaart. Maar ook leuk met een fotootje in het midden. Deze link geeft ook het patroon voor de aardbei, en leert je wel hoe het moet. En dan kun je de aardbei ook zelf maken. Succes.


Ik beloofde ook wat viltigs, nou hier komt wat. Ik vond het allerschattigste bekleding voor een jampotje. Natuurlijk moet er wel aardbeienjam in zitten. Maar dit dekseltje is geweldig. De link voor een beschrijving met foto's vind je hier.


Je kunt natuurlijk ook 3-D aardbeitjes van vilt maken. Hier vind je een goede tutorial, met template. Scrolle echter niet al te ver naar beneden, want net onder het laatste aardbeienplaatje staan een paar lekkere gebakje. Zo om te eten, maar ze zijn ook van vilt.


Heb je nog niet genoeg aardbeien gezien? Dan is deze misschien iets voor je. Het zijn de grootste die ik kon vinden. En lekker zacht. Althans, dat lijkt me zo. Deze link toont je hoe ze gemaakt worden.


De uitsmijter van vandaag is een kleine aardbei waar je een boodschappentas uit kunt halen. Goed voor het milieu, want al die plastic tasjes zijn nu verleden tijd. Deze boodschappentas kun je nl. ook gewoon wassen. En hij past goed in je handtas, valt niet op. Alhoewel, hij valt wel op doordat ie in elkaar gevouwen er zo verschrikkelijk leuk uitziet.
Je kunt hem zelf maken, het patroon staat op deze blog. Heel duidelijk, dus ga lekker aan de slag. Het regent toch buiten. Wat moet je anders doen.


Veel plezier met al die aardbeitjes. Hopenlijk houd je er geen aardbeienallergie aan over..

4 opmerkingen:

 1. Je bent helemaal in de aardbeien "mood", leuke foto's Birgitte. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker zomers. Wat je eerder schreef: We halen de zomer gewoon in huis (en in onze hobby).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doet me goed om wat zomerse foto's te zien. Ik kan de aardbeien bijna ruiken! hahaha. knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrolijk, al die aardbeien! Er zitten heel leuke dingen bij.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.