Pagina's

vrijdag 27 juli 2012

Wolf & Dupeyron

Al een tijdje zoek ik naar patronen van Wolf & Dupeyron Le Filet Ancien au Point de Reprise. Dit zijn een stuk of wat boekjes waarin patronen staan die gebruikt kunnen worden als borduurpatronen, haakpatronen of voor filetwerk. Ze zijn van rond 1900 en dus antiek. Heel soms vind je ze op internet, en soms zelf omgezet in een patroon zoals bij haar. Zoek even verder op haar blog, ze heeft er meer hoor.

Voorbeeld van Wolf & Dupeyron

Maar ik wilde graag een groot patroon voor de raam van de achterdeur. En dan in de stijl van Wolf & Dupeyron. En dat kon ik niet vinden. Toen struikelde ik als het waren over deze site. Een echte aanrader. De site heeft als doel allerlei naald-handwerk boeken in te scannen en als PDF beschikbaar te maken, gratis. De boeken zijn oude boeken die in het public domain vallen. Ze mogen dus openbaar gemaak worden. De meeste zijn dus oud, 100 jaar en veel ouder.

Allerlei technieken komen voorbij. Haken, borduren, naaien. En uit allerlei landen komen de boeken. Ik heb ze gezien uit Frankrijk, USA, Zweden, Hongarije, etc. etc. Ik zou zeggen, neem een kop koffie (liever nog een hele kan) en trek er ruim te tijd voor uit. Geniet.

Deze link gaat naar de pagina met de PDF-jes.

Als er mensen zijn die meer scans of PDF-jes van deze ontwerpen weten of hebben, dan hoor ik dat heel graag. Ik ben compleet 'flieft' op deze ontwerpen.
.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb de link op mijn 'balk' gezet. Alleen scrollen erdoor is al leuk, wat een boel boekjes zijn er uit gegeven en wat een mooie patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Birgitte, heb de link ook gesaved. bedankt voor het vermelden hiervan. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor het doorgeven.
  Heb van mijn moeder nog boekjes met oude breipatronen ergens van 1920.'kHad ook een losbladig patronenboek met kruisssteekpatronen voor monogrammen en hoekversieringen.
  Die heeft een zus geleend en waar het is gebleven na haar overlijden???-jammer,maar niets aan te doen.
  Succes met je achterdeurgordijn.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor het doorgen. Ga dit eens uitgebreid bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor de link! Geweldig, wat een mooie patronen allemaal. Alleen al leuk om het door te kijken en te snuffelen, maar het kriebelt ook om hier iets van te gaan maken. Ik ben dol op oude patronen en laat zo nu en dan iets zien op mijn eigen blog...

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je de Work-in-progress pagina bekijkt, zie je waar op het ogenblik aan gewerkt wordt. Mocht je 1 bepaald patroon per se willen hebben en het is nog niet gepubliceerd, neem dan contact op via de yahoo groep, en dan geven we die voorrang.
  Kijk ook eens op www.antiquepatternlibrary.org/html/warm/MH.htm voor een overzicht van een verzameling uit Nederland.

  Vriendelijke groeten,
  SW

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hartelijk dank voor je reactie en je aanbod. Ik ga eens kijken of ik een voorkeur heb.

   Verwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.