Pagina's

maandag 30 juli 2012

Haken en pinterest

Op pinterest vind je de gaafste dingen. En kijkend bij wat de ene verzameld heeft, kom je weer bij iemand anders terecht die ook hele leuke dingen heeft verzameld. Je bent zo een uurtje zoet op internet. Zelf kun je ook een verzameling aanleggen. Klik maar eens op het rode P(interest) symbool aan de rechterkant. Dan zie je mijn steeds groeiende verzameling.


Vandaag wil ik laten zien wat ik onlangs allemaal op haakgebied heb gevonden. Ik weet nou al dit ik me deze winter niet hoef te vervelen.


Wat denk je van deze prachtige uit van Nicky Epstein. Het patroon staat als linkje naar een PDF op haar blog vermeld. Dankjewel Nicky.
Of deze link, naar een onlineboek met 262 patronen voor vierkantjes. Je kunt ook het hele boek downloaden, maar dan moet je je wel inschrijven.
Bij deze bloemensjaal hoort een link naar een etsy-pagina die niet meer bestaat. Het patroon voor de bloemen vond ik prachtig. En als je goed kijkt, kun je het patroon ook zelf wel maken. Succes.
En deze is zo schattig. Je zou er haast zelf een tweeling voor willen krijgen. Gaby Clark zette dit op Etsy. Maar de link werkt niet meer. Ik heb nog niet kunnen achterhalen of ze zelf een site heeft.


Speciaal voor de letterbak liefhebbers is deze.
Wil je hem ook maken? Ga dan naar deze site, waar hier staat de uitleg. Er staat zelfs nog een klein letterbakje met voorbeelden wat je met lossen kunt doen.


En kunnen jullie haakpatronen lezen? Dan is dit niet erg moeilijk voor je. Het resultaat is geweldig. Ik heb het al gezien.
Beetje gemeen van mij, want het kant en klare voorbeeld stond ook op de site waar ik het vond. Kijk maar.


Vind je het niet op schelpen lijken, of slakkenhuisjes in elkaar gedraaid? Ik wel.


Deze naakten vond ik geweldig. Er is geen patroon van, en de link naar de site werkt niet meer. Maar ik heb speciaal voor jullie de plaatjes opgeslagen.
Deze onder de douche lijkt op de Venus van Milo. Let ook eens op de tegeltjes onder de dame. Ook gehaakt. En ook de waterstralen zijn van garen. Geweldig mooi.


En deze dame kon ik zelf wel zijn. Alleen zie je mij zeker niet in een bikini en al helemaal niet in een monokini. Vorig jaar waren deze gezellige dikkerdjes erg in de mode, in porceleid welteverstaan.


Ruim op tijd voor kerst kun je dit rendier maken.
Deze link gaat naar het patroon van het rendier. Ik denk wel dat het friemelen is, met name om het gewei te haken. Maar het resultaat is leuk.


En wat denk je dat dit is?
Ik hoor je denken, "Nee niet weer een patroon voor een doily, ofwel kleedje. Die zijn zo ouderwets". Ben maar gerust dit is veel gaver. Kijk maar het is een gehaakte paraplu. De regen zal er wel door heen sijpelen. Maar misschien is het meer een parasol.
Het komt van deze Roemense site. Oh je Roemeens is wat sleets? Geeft niet er staat een geweldig uitgebreide fototutorial op hoe je dit zelf kunt maken. Ook het haakpatroon staat er in symbolen op. Dat moet toch lukken. Ik moet mijn paraplu's eens nakijken of er geen kapotte tussenzit. Zou leuk zijn om te proberen.


Het vervelendste van haken is al die draadjes instoppen en afknippen. Maar als je dit ziet dan krijg je er wel zin in.


Een vogelvoederbakje gevuld met al die draadjes. Leuk voor de vogels in het voorjaar. Kunnen ze nu ook een kleurrijk nestje bouwen. Net als wij.

.

6 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig leuke dingen heb jij gevonden! Ben weg van al die gave patroontjes, maar de Bert en Ernie mutsjes stelen de show! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Birtgitte,

  Wéér geweldig leuke foto's heb je geplaatst !

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk allemaal! Er is veel te veel moois om te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat zijn allemaal wel heel leuke en inspirerende dingen!
  Ik ben benieuwd wat je gaat maken komend najaar.... ;)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie,maar ook geinige dingen kun je toch allemaal haken!
  Jammer,dat mijn moeder niet meer leeft.Ze had zo de paraplu/parasol voor me gemaakt.
  Haar gehaakte kleedjes heb ik nog en worden gekoesterd!
  Veel haakplezier.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.