Pagina's

dinsdag 17 juli 2012

Aardbeien / strawberries

Om toch wat zomergevoel te krijgen een blogje over aardbeien. Die horen voor mij gewoon bij de zomer. Aarbeien uit eigen tuin is in Huize Bietje een mislukking geworden. De vogels hebben nl. veel eerder dan ik door dat de aardbeien rijp zijn.

Dus dan maar andere aardbeien. Misschien krijg je ook zin om er te maken. Ik zag op de blog van Carin dat zij er ook niet genoeg van kan krijgen.

Eerst wat lekkers natuurlijk. Aardbei-spinazie-salade. Ziet er niet alleen lekker en kleurig uit, maar is ook gezond. Hier staat het recept.


Oh, je wilde wat lekkers voor bij de koffie? Dat kan natuurlijk ook. Uw wens is mijn beveel. Verlekker je maar eens aan deze aarbeitjes. Nu niet gedipt in chocolade, maar gevuld met chocola. Compleet met recept.


Hallo niet meteen wegrennen naar de keuken om ze te gaan maken. Er komt nog meer hoor. Wat dacht je van aardbeitjes gevuld met cheesecake. Een erg Engels/Amerikaans recept, maar wij lusten dat natuurlijk ook wel. Dat 'eat me' op de foto was echt niet nodig. Ze gaan zonder ook wel op.


In de zomer ga je natuurlijk helemaal in stijl met je eigen aardbei-sleutelhanger. Pas wel op. Je zin in aardbeien blijft dan aanhouden. Wil je er zelf een maken, dat kan. Hier staat de beschrijving. In het Nederlands nog wel.


Als je liever borduurt, dan heb ik ook wat voor je. Er staan namelijk genoeg schattige aardbeipatroontjes op internet. Kijk en geniet mee.


Of deze, gemaakt door heel veel Franse knoopjes te maken. Leuk om die steek weer eens te oefenen.


Komt van deze link.

Maar er zijn er veel meer. Wat dacht je van deze? Voor een duidelijkere print moet je toch echt even naar deze link gaan. Dan kun je een PDF-je printen.

Of zijn jullie meer van het 'lekkere' borduurwerk? Dat is dit overheerlijke aarbeientaartje echt wat voor je.


Het is een groot design en toch is het gratis patroon hier te downloaden. Scroll even wat lager dan vind je hem wel.

Of wil je juist wat kleiners? Wat dacht je van knoopjes. Geen Franse Knoopjes, maar geborduurde knoopjes. Het patroon vind je hier. De site is in een taal die ik echt niet begrijp, maar gelukkig is de borduurtaal universeel. Althans het patroongedeelte. Ik vind ze schattig en heb het patroontje lang geleden al eens opgeslagen. Om ooit . . . .                        . . . als ik tijd heb . . .


Je hoeft natuurlijk geen aardbei in kruissteek te maken. Het kan ook heel goed anders. Bijvoorbeeld in laizy daisy steek. Ook erg mooi.


Hier gevonden. Er staat geen patroon bij. Maar dat hoeft volgens mij ook niet. Let wel even op de blaadjes. Die zijn 'geweven'. Ik weet niet hoe die steek heet, maar ken hem wel.

Voor vandaag vind ik het weer genoeg. Donderdag komt er een vervolg. Dit keer met heel andere aardbeidingetjes. Dus voor nu. Smakelijk eten, eh, borduur ze.
..

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke aardbeienposting is dit. Ik ben dol op aardbeien. En op chocolade, dus die gevulde spreken mij zeker aan ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk aardbeienlogje en wat een heerlijke dingen laat je zien, al sla ik die nu maar niet op, je weet wel: dieet! Maar de geborduurde patroontjes heb ik wel snel opgeslagen, zo schattig! Bedankt, groetjes
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk aardbeienberichtje! En grappig om cluny-blaadjes tegen te komen in borduurwerk.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.