Pagina's

vrijdag 10 september 2010

Helmut Smits

Regelmatig probeer ik jullie kunst met een knipoog te laten zien. Vandaag is het tijd voor het werk van Helmut Smits (* 1974). Helmut woont en werkt in Rotterdam. Zijn werk is erg visueel. Hij beperkt zich niet tot een discipline, maar gaat zijn eigen weg. Veel is er over zijn achtergrond niet te vinden, maar wel veel foto's van zijn werk. Ik wil jullie in twee afleveringen wat van zijn werk laten zien. In dit deel komt zijn zogenaamde 'public work' aan bod. Zijn werk in de publieke omgeving, op straat dus. Zelf vind ik het erg grappig.
High tension flags - 2002

Paddling pool fountain - 2003

Territories - 2005

Parking for white cars only - 2006
In een parkeergarage in Brussel werden de beste plekken gereserveerd voor witte auto's, compleet met bewaking. Een andere kleur auto zou daar echt niet durven te parkeren.

Parking for white cars only - 2006

Dead pixel in google earth - 2008
De achterliggende gedachte is dat dit stukje aarde, grond is waar nog nooit iemand eerder op gestaan heeft. Het gras werd daar platgebrand. Tegelijk vind ik het een knipoog naar de allesziende blik van google earth.

Rainbow - 2010
Kunst is niet altijd ingewikkeld, want dit kun je zelf ook doen,
kijk maar op de volgende foto.


Ik houd van zijn gevoel voor humor. Kunst is voor iedereen anders, en voor mij laat hij het absurde van sommige dingen zien. Op zijn site staan meer van deze dingen, kijk daar onder public.

PS: de foto's zijn allemaal van zijn eigen site: http://www.helmutsmits.nl/

2 opmerkingen:

  1. Leuk, dat je ons hiermee kennis laat maken. Ik kijk uit naar deel 2!
    http://quiltaart.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij het zien van die regenboogfoto komt er een ondeugend idee in mij op, die is de pefect om mijn man eens te plagen!
    Groetjes Antje (ik ga wel serieus om met je blogje van vandaag hoor!)

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.