Pagina's

woensdag 8 september 2010

Introductie

Afgelopen maandag was de introductie van de nieuwe klassen. Leerjaar 3, waaronder mijn klas, ging naar Swalmen. Langs de Rijksweg ligt het terrein van Break Out Evenementen. En dat was ons doel.
Per klas werd een heel parcours afgelegd en ondertussen werden allerlei spannende dingen gedaan. Ik ben bijzonder trots op mijn klas, want ondanks dat het soms echt spannende dingen waren, deed nagenoeg iedereen mee. Bij andere klassen was dat soms anders. Wat hebben we allemaal gedaan? Nou kijk maar mee.

Tafelvoetbal
Op een luchtkussen moesten alle poppetjes hun eigen stang vasthouden en door teamwork (dus naar elkaar spelen) de doelpunten maken. Het bleek dat meisjes heel goede aanvallers waren, maar mindere keepers.

Klimtoren
Er staat een klimtoren van ca. 10 meter hoog op het terrein. En daar mocht iedereen tegenop klimmen. Heel spannend natuurlijk. Op 2 na is de hele klas omhoog geklommen. En de 2 grondblijvers hadden wat gekneusd en durfden het daarom niet aan.
Wat is ie hoog !!!


Spellencircuit
Dit waren estafettespellen. Zaklopen (hoef ik natuurlijk niet uit te leggen) en filelopen. Kijk maar naar de foto hieronder.
Als laatste was er het blokjes lopen. Men moest over de vierkante schuimblokken naar rond een boei lopen. Maar die blokken moesten steeds zelf naar voren geschoven worden. En men mocht er niet van af.

Touwbruggen
Het centrale punt op het terrein is een heel circuit van touwbruggen. Je kunt als het ware rond blijven gaan over de touwbruggen. In tweetallen ging iedereen over de touwen. En dat was lang niet altijd even gemakkelijk. Je Buddy hielp je dan.Boogschieten
Als echt Wilhelm (en Wilhelmina) Tell's mocht iedereen boogschieten. Sommigen schoten recht in de roos, soms meerdere keren.
De bedoeling was om zo veel mogelijk punten te verzamelen, maar de ballonnen niet te raken, dan was je groep alle punten kwijt.


Teamspellen
Hier kwam denkwerk aan te pas. Het ene spel was het klassieke denkspel van het overstapelen van kratten op grootte van de ene stapel naar de andere. Je ziet dit vaak bij psychologische testen terug.
Het andere spel kende ik niet. Hierbij was een spinnenweb gespannen tussen 2 palen. Alle deelnemers  moesten door het web heen naar de overkant, maar mochten de palen en de webdraden niet raken, dan moest iedereen weer terug. Om het extra moeilijk te maken, mochten er door de onderste twee (grote) gaten, ieder maar één persoon. Samenwerken dus.

Vlotvaren
Eerst moest er in teams een vlot gebouwd worden van 3 palen en 3 rubberen banden. Daarbij mocht zo veel touw gebruikt worden ,als ze wilden. Een groep legde de banden traditioneel achter elkaar en de palen er op. De tweede groep legde 2 banden op elkaar en de ander als een boei er achter. En de overige twee groepen maakten van de balken een driekhoek en bevestigden de banden op de hoeken eronder. Grappig dat er zo verschillende bouwsels gemaakt werden.
En toen het water op. Dat was het gaafste natuurlijk. Slalommend om de boeien naar de overkant. Elkaar verdringend, om maar als eerste aan de overkant te komen. Daar het liedje en ingestudeerd dansje doen en dan weer terug. En de boel afbreken natuurlijk.
Zien jullie ook degene op de touwbrug bovenin?
De touwbruggen gingen over de waterplas heen. . .

Al met al een heel geslaagde dag. Prachtig weer, ik ben zelfs nog verbrand, en prima klassen. Zegt men niet dat je het weer krijgt dat je verdiend? Dan belooft dat wat voor het komende schooljaar.

2 opmerkingen:

  1. Een leuke dag geweest zo te zien, wij zijn er ook al eens geweest met het werk. En de dag erna hadden we allemaal spierpijn in de armen van de klimwand (heel erg handig die spierpijn, vooral als je met je handen werkt)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbaar! Ook ik ben er al eens met het werk geweest. LIjkt me inderdaad een ideale manier voor een klas om elkaar goed te leren kennen. Heb jij alleen foto's gemaakt of heb je ook meegedaan????

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.