Pagina's

donderdag 2 september 2010

IJsselmeerrit, deel 2

's Morgens werden we door de TV gewekt. Heerlijk douchen in een riante regendouche. We besloten om voor het ontbijt de spullen in de auto te zetten en af te rekenen. Na het ontbijt is het altijd erg druk en wacht (in een rij) is niet onze sterkte kant.
Hotel Sneek

Hotel Sneek is een aanrader. Het is supersjiek, mooi. Het personeel is vriendelijk, galant en zeker niet stijfjes. Diner was gewoon goed en ook het ontbijt prima in orde. Ze scoren heel goed.
MB-lint markeert het gedeelte van het parkeerterrein dat voor ons gereserveerd was.

Op het parkeerterrein had ik mooi de gelegenheid om wat foto's van de auto's te maken. Deze keer was er ook een heel bijzonder exemplaar bij: een lijkwagen. De eigenaar had deze auto uit Italië gehaald. Daar had hij als lijkwagen dienst gedaan, dus amper kilometers gemaakt. De attributen kreeg hij er bij. Een paar foto's.
De auto is in 1983 in Sindelfingen (Duitsland) gebouwd. In 1984 kwam hij naar de regio Napels (Italië). Pas in 1987 werd de auto omgebouwd tot 'auto funebre' (lijkwagen). Dit doel heeft ze tot een paar jaren terug gediend. In 2010 heeft de huidige eigenaar de auto uit Italië gehaald. Hij is bezig haar te restaureren.


Gelukkig zou DH deze auto nooit gekocht hebben. Hij vind hem veel te opvallend. Apart is het zeker, en ook best leuk om te zien, maar niet om zelf in te rijden.
Op alle vier de hoeken zaten een soort (moderne) schemerlampjes, compleet met peertjes.

De gordijntjes zaten ook keurig voor de raampjes. En de eigenaar had er ook een plank in gemaakt waar eventueel een kist op naar binnen geschoven zou kunnen worden. Nu werd deze ruimte als kofferbak gebruikt. Er stond een krat met hun spullen in en zo. Dat is nog net op de foto te zien.
En dan nog een foto van onze trots. Het is de donkerblauwe aan de rechterkant.


Wordt vervolgd
.

3 opmerkingen:

 1. IEKS!!!! Je zult maar een DH hebben die wél zo'n lijkwagen koopt! Ik zou er niet in willen rijden, maar gelukkig verschillen de smaken.
  Wacht geduldig op deel 3.
  Groetjes en tot...Riet
  PS: die donkerblauwe is idd een BEAUTY!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie auto is heel mooi. Zo'n rit met al die auto's lijkt me prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie auto, complimentjes voor je man hoor!
  En heerlijk je verwend voelen is dat hé! op zo'n mooie hotelkamer en een lekker ontbijtje....!
  groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.